≫ 

Protest "Pravda za Ninu" sutra u Petrovaradinu: Porodica nastradale devojke nezadovoljna istragom

Mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode

  • 12
Ninin Prolaz Printskrin: Google Street View

Protest "Pravda za Ninu" održaće se sutra,  30. jula, u Petrovaradinu, na mestu na kojem je nastradala Nina Rađenović, nakon što ju je udario automobil, piše 021.rs

Nina Rađenović (21) poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao mladić (21) iz Sremskih Karlovaca.

Protest sada organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Protest u Petrovaradinu će se održati na mestu pogibije u Preradovićevoj ulici u Bloku 8 (kod Mikromarketa). Na više mesta je okačen i poziv naslovljen "21 ruža za Ninu" i u njemu se, između ostalog, kaže:

"Poštovani građani Petrovaradina i svi sugrađani, pozivamo vas na skup. Nina je mogla biti vaše dete, unuče, bratanica, sestričina... Složno za Ninu."

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u ovom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor. Pojedini građani su pokrenuli peticiju da se obližnji prelaz nazove "Ninin prelaz".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    29. jul 2021 | 14:32

    Nesrece u saobracaju se desavaju i to je nazalost cinjenica.Al' ovim kabadahijama za volanom treba jednom za svagda stati na put.Oduzeti im trajno vozacku dozvolu,ako treba i automobil,naravno zatvor se podrazumeva.

  • Jeca

    29. jul 2021 | 14:33

    Pravda za Ninu.Ubicu strpati u zatvor.

  • Krle

    29. jul 2021 | 14:35

    Takvima oduzeti vozacku odmah.Kad bi izdrzali dugogodisnju robiju,valjda bi drugi to videli i ne bih smeli bas tako lako da se sile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA