Na portalu eUprava 3 nove usluge: "Građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima"

- Uvođenjem novih usluga dodatno se olakšava život građanima - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić

  • 3
priznanica, online plaćanje, laptop kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Na portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućuju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano.

Nove usluge razvili su Vlada Srbije, Ministarstvo pravde i Kancelarija za IT i eUpravu sa ciljem da se građanima olakša pribavljanje tih dokumenata.

Predstavljanju usluge e-Uverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu prisustvovala je premijerka Ane Brnabić koja je rekla da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata svakog danau godini.

- Građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima ispred sudova da bi dobili potrebna dokumenta, država će im u svakom trenutku pružiti tu uslugu - rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da je država završila ogroman posao i da su nove usluge veoma važne jer kako kaže unapređuju efikasnost sudstva i uporedila to sa značajem eRecepta u zdravstvu.

- Ovim se smanjuje administrativni i birokratski posao kako bi zaposleni u sudovima mogli da se bavi i drugim stvarima i da tako podižu efikasnost pravosuđa - navela je premijerka.

Predstavljanju usluge e-Uverenje prisustvovali su ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i predsednica Drugog osnovnog suda Tatjana Jeremić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    31. jul 2021 | 12:54

    Sve je ovo lepo i korisno, i podrška u svakom smislu..... Ali pola Srbije nema kanalizaciju...

  • Milka

    1. avgust 2021 | 07:06

    Postovanje! Ja sam Hrnjacki Milka, pokusavam da zakazem termin za zamenu pasosa, jer mi je stari istekao. Ne uspevam, nikako. Zivim u Novom Sadu. Srdacan pozdrav,

  • o-boy

    1. avgust 2021 | 07:44

    sve ovo je lepo za usi ali dali se iko od Vas pokusao prijavi na eupravu, rogovi Vam porastu a da ni korak niste napravili. same institucije gde treba da podignete pristup za visi nivo obezbedjenja neznaju sa time da se ophode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA