≫ 

Čeka se i po tri sata: Gužve na graničnim prelazima

Na naplatnim rampama nisu zabeležena zadržavanja

  • 3
Batrovci, granični prelaz, gužva

Foto: MUP

Standardno za početak avgusta kada je vreme za "smenu turista", i ovog vikenda su u našoj zemlji zabeležene gužve na graničnim prelazima.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je bilo oko 120 minuta, na Horgošu, na ulazu u zemlju oko 60 minuta, na Horgošu 2, na ulazu i izlazu oko 180 minuta.

Na Kelebiji putnička vozila za ulazak u zemlju čekaju oko 60 minuta, na Gradini, na izlazu oko 90 minuta, a na ulazu 45 minuta. Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička vozila je oko 60 minuta, na graničnom prelazu Gostun, na ulazu i izlazu je oko 30 minuta.

Na Gostunu prilikom ulaska u zemlju putnička vozila čekaju oko 20 minuta, na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu i izlazu, oko 30 minuta, koliko se čeka i na prelazu Špiljani i to i prilikom ulaska i izlaska iz zemlje.

Na prelazu Kortoman, na ulazu i izlazu zadržavanje za putnička motorna vozila je oko 40 minuta, na Batrovcima, na ulazu, oko 90 minuta, na prelazu Šid, na i ulazu, putnička vozila čekaju oko 120 minuta.

Preševo, granični prelaz, gužva

Foto: MUP

Na Batrovcima i Šidu na izlazu teretna vozila čekaju oko 60 minuta, dok će na svim graničnim prelazima prema Rumuniji večeras do 19 časova biti obustavljeno odvijanje saobraćaja za teretna vozila, osim za prioritete.

Putevi Srbije upozoravaju vozače na radove u zoni petlje Ruma zbog kojih će u smeru ka Beogradu saobraćaj da se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na deonici Lapovo-Markovac do 13. avgusta izvode se radovi na rekonstrukciji natputnjaka preko auto-puta E-75, pa je saobraćaj zatvorena preticajna traka iz smera Beograda i preticajna saobraćajna traka iz smera Niša.

Na naplatnoj stanici Stara Pazova tokom dana dolazilo je do zadržavanja vozila do 15 minuta, a na ostalim naplatnim stanicama na autoputevima nisu zabeležena zadržavanja.

Video: Spremite čelične živce ako kolima idete na put: Velike gužve na prelazu Horgoš, putnici umorni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    1. avgust 2021 | 16:46

    Nehumano! Te stvari sve drzave treba da reše jer nije nerešivo i stvar je organizacije i nesto ulaganja u jos koji prelaz, kucicu, racunar i brzi softver i po koji zaposleni vise.Sramota je u 21 veku da čekaš toliko.A jos da dodam nigde toaleta i hitne pomoci ili ambulante.

  • WW

    1. avgust 2021 | 23:54

    Eto...Grci,Turci,Egipcani...godinama ste ovde ismevali turiste koji letuju u Crnoj Gori a sada ste prvi pohrlili tamo i napraviste rsum na granicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA