U ovom gradu komunalna i inspekcija kontrolišu da li se zalivaju bašte, trotoari ili peru vozila

Racionalnom potrošnjom vode meštani bi mogli da koriste rezerve za piće i higijenu 12 sati

  • 0
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

Zbog smanjenja nivoa vode na vodozahvatu “Ševelj” sistema za vodosnabdevanje “Rzav” Arilje , JKP “Vodovod” Čačak može da vrši restrikcije vode isključivanjem podsistema, čime bi dotok vode u rezervoare bio isključen po 12 časova.

- Ukoliko bude restrikcija vode na 12 sati, nakon isključenja, u rezervoarima će ostati određena količina vode, tako da bi racionalnom potrošnjom meštani ovih mesnih zajednica te rezerve mogli da crpe za piće i higijenu čak i 12 sati. Samo je značajno da potrošnja zaista bude samo za ono što je neophodno - apeluje gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Mesne zajednice su grupisane tako da bi zajedno bez vode, ukoliko za tim bude potrebe, bili meštani mesnih zajednica Vidova, Rošci, Prijevor, Prislonica, Mojsinje, Donja Trepča, Jezdina, Loznica i Trnava, prenosi RINA.

U drugoj grupi su Trbušani, Miokovci, naselje Šebeci, Rakova, visinska zona u Preljini, Kulinovci i Loznica

- Iz ove odluke su izuzete mesne zajednice Parmenac i Stančići, jer su one direktno povezane na vodosistem Rzav, tako da bi njihovim isključenjem meštani odmah ostali bez vode. Takođe, restriktivne mere se neće primenjivati u Gornjoj Trepči, odlučili su većici, zbog toga što se u banji nalazi dosta pacijenta, čiji bi oporavak mogao biti ugrožen zbog restrikcije - rekao je Todorović.

Razmotra se i zahtev za smanjenjem biološkog minimuma i time obezbedi dodatnih 100 litara u sekundi za ceo vodosistem Rzav, što bi značilo 50 litara u sekundi za Čačak.

Predstavnici JKP “Vodovod”, komunalne milicije i komunalne inspekcije su na terenu i kontrolišu potrošače, s obzirom na to da je još u subotu doneta odluka da se voda ne sme koristiti za zalivanje bašti, trotoara ili pranje vozila, već isključivo za piće i higijenu. Ukoliko i kada će doći do restrikcija javnost će biti informosana putem medija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA