≫ 

U Topoli vanredna situacija zbog nedostatka vode: Apeli za racionalnu potrošnju nisu urodili plodom

Topola iz postojećih izvorišta dobija 27 litara vode u sekundi, a potrebno joj je između 35 i 40 litara

  • 8
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda

Foto: Pixabay

Na delovima teritorije opštine Topola uvedena je vanredna situacija zbog nedostatka vode.

Restrikcije u vodosnabdevanju primenjuju se u selima Vinča, Plaskovac, Meterize, Lipovac, Žabare, Mitrovčić i Vaganac, kao i u Varoš Topoli.

- S obzirom na to da je ovo početak avgusta, nas kritičan period tek očekuje. Oko 4.000 domaćinstava nalazi se na javnom vodosnabdevanju. Apeli za racionalno korišćenje vode nisu urodili plodom, zbog toga smo prinuđeni da uvedemo vanrednu situaciju na delu opštine. Krećemo sa inspekcijskim nadzorom, voda iz vodovoda može se koristiti samo za piće i ličnu higijenu, a ne za punjenje ličnih bunara, zalivanje bašta i pranje automobila - rekao je Tanjugu komandant Štaba za vanredne situacije opštine Topola Igor Petrović.

On je istakao da Topola iz postojećih izvorišta dobija 27 litara vode u sekundi, ali da joj je potrebno između 35 i 40 litara.

Naveo je da će lokalna samouprava u selima u kojima su uvedene restrikcije, cisternama dopremati vodu za piće i ličnu higijenu i da će na isti način biti dopremana voda za domaće životinje tamo gde je to potrebno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    3. avgust 2021 | 17:05

    Topola planira da bude 110-to naselje koje ce se prikljuciti na rzav.A onda niko nece imati vode.svako selo od Arilja do G.Milanovca prikljucilo se na vodovod.Nocu se zaliva po selima bez mere i nema vode.nema to vodovoda koji ce sve pomiriti.

  • Ratar

    3. avgust 2021 | 17:31

    Zalivam svako vece do besvesti jer mi se moze

  • Zeljko

    3. avgust 2021 | 19:13

    pa cekaj bre, vi najjaci u Evropi, a nemate vodu da pijete .??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA