≫ 

Tometino polje kod Požege već 6 dana nema vode: Cisterne su jedino rešenje, treba napojiti i stoku

Pored Čačka i Arilja, Požega je opština koja ne dobija potrebne količine vode sa vodosistema "Rzav" zbog kontinuiranog smanjenja vodostaja Rzava usled visokih temperatura

  • 2
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

U požeškom selu Tometino Polje i okolnim zaseocima rzavske vode nema već šest dana, a meštani vodu za osnovne potrebe i napajanje stoke dobijaju iz dve autocisterne koje su danonoćno na terenu.

Pored Čačka i Arilja, Požega je opština koja ne dobija potrebne količine vode sa vodosistema "Rzav" zbog kontinuiranog smanjenja vodostaja Rzava usled visokih temperatura.

Kako navodi v.d. direktora JKP "Naš dom" Požega Miljko Kragović, u ovom trenutku problem sa redovnom isporukom vode ima 20 odsto potrošača opštine, a najkritičnije je u visinskim zonama, dok niže zone i vitalne gradske institucije nisu ostajale bez vode.

- Sa vodosistema Rzav mi trenutno dobijamo 80 litara po sekundi, a potrebno nam je bar 140 litara. Pokušavamo da tokom noći uštedimo dovoljne količine. Tehničkih problema imamo u visinskim zonama Radovcima, Tometinom Polju i selima koja gravitiraju oko Tometinog Polja.

Radnici vodovoda danonoćno rade kako bi vode bilo za sve. Treba reći da dobar deo meštana visinskih zona ima određene količine vode iz alternativnih sistema, a cisternama razvozimo vodu od kuće do kuće na poziv - rekao je za Tanjug Kragović.

On je dodao da je potrebno da padne bar trideset litara kiše po metru kvadratnom, kako bi se vodosnabdevanje sa Rzava stabilizovalo.

Video: Izbio gejzir u parku, a voda šikljala pravo u zgradu pored: Jedan stan se raspada, ali bukvalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA