≫ 

"Uvažavati one koji nemaju i pomagati im, znači podržavati najdublji smisao ljudskih nada"

Karić fondacija poslala je važnu, humanu poruku

  • 0
Milanka Karić Printskrin: BK Televizija, Karić fondacija

Zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije i narodni poslanik Dragomir Karić na svom Fejsbuk profilu podelio je  snimak u čijem su se opisu našle rečenice Milanke Karić, osnivačice Karić fondacije.

- Ništa nije dato večito, ni bogatstvo ni nemaština. Uvažavati one koji nemaju i pomagati im, znači podržavati najdublji smisao ljudskih nada - Milankine su reči koje ukazuju na značaj humanitarnog rada i pomoći onima kojima je preko potrebna.

Inače, Karić fondacija osnovna je pre skoro 4 decenije. Bogoljub Karić je davne 1979. godine osmislio Socijalni savet u Peći koji će prerasti u Karić fondaciju.

- Fondacija moje porodice pomagala je svoje radnike i sugrađane bez obzira na naciju, veroispovest, boju kože. Veličina, broj i raznolikost poduhvata Fondacije dokaz su da u tradiciji same porodice jeste ukorenjena odgovornost prema državi i društvu. Učila sam svoju decu da je sudbinom određeno da ništa nije dato večno, ni bogatstvo ni nemaština, da treba uvažavati one koji nemaju i pomagati, to istovremeno znači podržavati najdublji smisao ljudskih nadanja - navodi se u pismu Bogoljubove supruge Milanke objavljenom na sajtu Fondacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA