≫ 

Oko 20 požara aktivno na području Zapadne Srbije: Požar u Kremnima izazvala ptica?

Požar u Kremnima, u zaseoku Kolovrat, lokalizovan je tokom prepodneva, vatra je zahvatila dva do tri hektara pašnjaka

  • 2
Zlatibor, požar

Požar na Zlatiboru, Foto: RINA

U ovom trenutku oko 20 požara gori na području Zapadne Srbije, a jak vetar ometa njihovo gašenje. Na brdu Gradina iznad Čajetine tokom noći izbio je požar, koji je zahvatio oko 40 hektara borove šume. Požari su registrovani i u Nacionalnom parku Tara, u Murtenici, Vranješima, Kremnima, navodi Infoera.rs.

Kako je rekao komandant užičkog Sektora za vanredne situacije, Saša Cicvarić, na terenu je pet vatrogasnih vozila, kao i vozila i ljudstvo čajetinskog Javno komunalnog preduzeća, koji gase požar.

Deo ljudstva i opreme će, prema Cicvarićevim rečima, biti prebačem sa Mokre Gore u Čajetinu, kako bi lokalizovali požar. On dodaje i da jak vetar, koji duva, otežava gašenje. Najavljene vremenske nepogode, sa udarima gromova, takođe ne idu na ruku vatrogascima.

Prema nezvaničnim informacijama, požar se ponovo aktivirao u Mušvetama, a gori i u Kremnima.

Požar u Kremnima u zaseoku Kolovrat, nedaleko od turističkog objekta Kremanski proroci je lokalizovan tokom prepodneva. Vatra je zahvatila između dva i tri hektara pašnjaka, a na gašenju vatre pored nekolicine meštana bile su angažovane ekipe vatrogasaca sa dva vozila Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice.

Prema nezvaničnim informacijama, navodi Infoera, do požara je došlo usled spoja na elektro-mreži koji je izazvala ptica čija su krila napravila kontakt između žica i koja je posle uginuća pala na zemlju posle čega je počela da gori sasušena trava.

Video: Vatra preti da proguta Radarski centar na Murtenici: Herojska borba pilota i vatrogasaca sa požarom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA