≫ 

Stariji Prokupčanin polako umire u nehumanim uslovima: Živi u smeću, ne može da jede i kad ima šta

Iz Hitne pomoći kažu da su ga zatekli u nehumanim uslovima, da je zapušten socijalni slučaj i da su obavestili Centar za socijalni rad u Prokuplju * Iz CSR potvrđuju da je pacijent korisnik socijalne pomoći, ali kažu da dopis iz Hitne još nije stigao i da je čoveku potrebno lečenje * Komšije apeluju na nadležne da preduzmu nešto, što pre

  • 15
Starac, penzioner, bolnički krevet, bolnica

Ilustracija/ Foto: Tanjug/AP

Stariji čovek iz sela Donja Toponica kod Prokuplja koji je lošeg zdravlja, a živi u nehumanim uslovima, već danima ne dobija pomoć, kažu komšije. Kako tvrde, okreću brojeve telefona, ali je hitna pomoć došla i otišla, iz policije kažu da slučaj nije za njih, dok ga iz socijalne službe neko obilazi, ali samo ostavi namirnice i ode, navode Južne vesti.

Komšija Radovan opisuje situaciju u kojoj stariji bolestan čovek leži sam u kući i ne može da ustane već neko vreme. Ističe da se Hitna pomoć odazvala na njihov poziv, da ga je lekar pogledao, poručio da će poslati dopis socijalnoj službi i otišao.

- Pozvali smo hitnu pomoć, oni došli i otišli. On leži potpuno go i čas se gubi, čas dođe sebi. Nema šta da jede i pije. Ovaj što su ga poslali iz socijalne službe da ga čuva samo dođe, ostavi šta ima i ode. On to ne može sam ni da uzme. U vrlo teškom stanju je čovek i ne znamo šta da radimo, treba mu doktor - kaže komšija Radovan.

Da je čovek trenutno jako ugrožen kaže i komšija Bojan, koji naglašava da ovo traje već mesecima.

- Niko ga juče nije zbrinuo. To ne traje od juče, već mesecima. Živi u nekom smeću, ne može da jede, ispalo mu je debelo crevo. Iz hitne pomoći kažu poslaće dopis socijalnom. Koliko će taj dopis da putuje ne znam, ali bukvalno čekaju da čovek umre u takvim uslovima - žali se on.

Da su u utorak, 3. avgusta, uveče bili kod ovog pacijenta potvrđuju iz prokupačke Hitne pomoći i kažu da su ga zatekli u nehumanim uslovima, da u zapisniku piše da je zapušten socijalni slučaj i da su obavestili Centar za socijalni rad u Prokuplju.

Iz Centra za socijalni rad potvrđuju da je pacijent korisnik socijalne pomoći, ali kažu da dopis iz Hitne još nije stigao i da je čoveku potrebno lečenje.

Komšije apeluju na nadležne da preduzmu nešto, što pre.

Video: Starački dom iz pakla: Žive u nehumanim uslovima, mučki zapomažu za pomoć, a nema ko da im pomogne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    5. avgust 2021 | 20:04

    Ovo je nenormal o ako je Srbija civilizovanog društvo. Al izgleda da nismo. Ovo je čest slučaj u unuzrašnjosti, a pogotovo na jugu. Da li je moguće da čoveka ne smeste u bolnicu. Bar da umre ko čovek. Stvarno sam se potresla. 😥😥😥😥😥😠😠😠😠

  • DARKO 100%

    5. avgust 2021 | 20:16

    Pogledaj dom svoj, andjele I skini paucinu s ociju Videces prizore potresne Videces nesrecne i bolesne Videces cemer, smrt i jad

  • Marija

    5. avgust 2021 | 20:01

    Hitna pomoć je bila dužna da ga odnese u bolnicu, po Zakonu!! Sirtem koji ne funkcioniše!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA