≫ 

Požari na Tari i Zlatiboru pod kontrolom. Vatru na Murtenici kontrolišu 82 vatrogasca

Učestvuju vatrogasci iz cele Srbije

  • 1
Vatrogasac, vatrogasci, požar, vatra, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije

Foto: MUP

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, nakon celodnevne borbe sa požarima na otvorenom prostoru, stavili su pod kontrolu požare na Zlatiboru i Tari, saopštio je MUP.

Požari koji su izbili jutros na području opštine Čajetina, u atarima sela Mušvete i Kriva Reka, stavljeni su pod kontrolu i okruženi su sa 55 vatrogasaca-spasilaca vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Čačka, Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Užica i Niša, sa 20 vozila, teškom mehanizacijom, kao i 20 pripadnika dobrovoljno vatrogasnih društava.

Takođe, požar na Tari u mestu Zaovine je pod kontrolom i na njegovom sprečavanju i lokalizaciji intezivno radi 31 vatrogasac-spasilac iz Užica, Pirota, Kruševca, Valjeva, Šapca i Pančeva sa 12 vozila, kao i 10 pripadnika Nacionalnog parka Tara i 10 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Trenutno na lokalizaciji požara na vrhu Brijač na planini Murtenica radi 82 vatrogasca-spasioca iz 10 organizacionih jedinica sa 28 vozila, kako bi zaštitili ljudske živote, životnu sredinu i materijalna dobra.

Video: Požar iznad Čajetine gasi 20 vatrogasaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    5. avgust 2021 | 22:13

    NIJE OVO NI MALO NAIVNO SVUGDE GORE VELIKE ŠUME SVUGDE HAOS. KORONA SAD SE NESTO ŠIRI PO SVETU I BLJUJE VATRU KO ZMAJ. NAJVEROVATNOJE JE LJUDSKI FAKTOR

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA