≫ 

"Đaci stariji od 12 godina moraće svake nedelje da rade test, ako nisu vakcinisani protiv korone"

- Važno je da se nastava vrati u realne okvire - navodi virusolog Tanja Jovanović

Dr Tanja Jovanović

Printskrin: Youtube/K1 Televizija

Virusolog i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović izjavila je da je bitno da se školska nastava vrati u realne okvire, zbog čega je, prema njenim rečima, važna vakcinacija đaka od 12 godina pa naviše, koji će morati da rade test svake nedelje ukoliko nisu imunizovani.

- Bila bi velika šteta da i ove godine nastava počne na onlajn platformi. Ukoliko se ne vakcinišu, đaci stariji od 12 godina moraće da bar jednom nedeljno rade testiranje na kovid 19 - rekla je za Kurir Jovanovićeva, koja podržava predlog epidemiologa Predraga Kona o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih đaka starijih od 12 godina.

Ona je rekla da se nešto slično sprovodi sa studentima Medicinskog fakulteta.

- Naši studenti su se odazvali pozivu za vakcinaciju, tako da je više od 75 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu vakcinisano, a za one koji su manjina, javljaju se njihovi roditelji da skrenu pažnju da je PCR testiranje skupo - 9.000 dinara. Ali izbor postoji - da dobiju besplatnu vakcinu ili da se testiraju ukoliko ne žele da prime tu vakcinu - dodala je Jovanovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane otac

    8. avgust 2021 | 12:08

    Otac sam dva sina od 14 i 16 godina. Sa zadovoljstvom cu oba ispisati iz skole!

  • Dream

    8. avgust 2021 | 10:49

    Mole se clanovi kriznog staba da prestanu sa svakodnevnim lupetanjima i izjavama poput ove. Toliko su prevrsili meru da je to neverovatno. Naravno da se deca nece vakcinisati i naravno da nece raditi nikakve testove zbog skole.

  • Gaga

    8. avgust 2021 | 10:29

    Odvojicete ih u skoli ali sigurno niko nece uspeti da ih odvoji na igralistu. Cemu sve ovo postovani naucnici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA