Dečak kog je udarila struja u Šidu bio na stanici sa drugarima: "Svi se nadamo da će preživeti"

Tinejdžer star 15 godina zadobio je teške povrede, a opekotine ima na 60 odsto tela

  • 0
Decak strujni udar, voz, pruga, železnica, šine

Foto-ilustracija: Shutterstock, RINA

Dečak (15) teško je povređen kada ga je u ponedeljak oko 20 sati udarila struja na železničkoj stanici u Šidu. On je sa opekotinama opasnim po život prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Kako piše Kurir, tinejdžer je na stanici navodno bio s drugovima.

- Prema onome što su oni ispričali, dečak je s dvojicom drugara bio na železničkoj stanici. U tom delu gde su bili su teretni vagoni. Dečak se iz čiste radoznalosti popeo na vagon. Možda je hteo i da napravi selfi fotografiju. U trenutku kada se popeo, udarila ga je struja jačine 25.000 volti, od koje je zadobio opasne povrede - rekao je izvor Kurira.

On je dodao da je dečak, zbog težine povreda, hitno prevezen u u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

- Čuo sam da je u stabilnom stanju. Svi se nadamo da će preživeti. Inače, ima dvojicu braće i sestru, ne znam da li je neko od njih bio sa njim - kaže komšija.

Ovo nije prvi slučaj da deca stradaju na vagonima. Skoro identičan slučaj dogodio se pre mesec dana u Paraćinu. Naime, dečak, takođe od 15 godina, popeo se na teretni vagon na železničkoj stanici.

Kada se popeo gore, ušao je u strujno kolo kontaktne mreže. Nesrećni dečak ostao je da leži gore, te je u potpunosti bila isključena struja kako bi ga skinuli i odvezli u bolnicu.

Inače, teretni železnički vagon, na koji se popeo, tu je bio garažiran. Dečak je ušao u strujno kolo kontaktne mreže, što je bilo dovoljno da strada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA