≫ 

Hteo je da se vidi kako velikodušno vraća kečigu u vodu, ali snimak ga odao: "Hvala bogu, pa..."

Ribolovac zna da ne sme da lovi ovu vrstu ribe

  • 4

Jednog ribolovca snimao je drugar kako se hvali ulovom kečige, koju je potom planirao da vrati u vodu. Ispostavlja se da je to "vraćanje" i čekanje da se riba omresti samo za kameru, jer je, pošto je jedva dotakla vodu, riba vraćena u čamac. 

Ali je kamera nastavila da snima i usnimila trenutak kada riba ipak završava sa pogrešne strane čamca. A onda se i snimatelju omakla psovka.

U Srbiji je od 1. januara 2019. na snazi bila zabrana lova na ovu ribu. To znači i da će riba koja se nađe u restoranima morati da bude samo iz ribnjaka.

Kečige u Srbiji ima u Dunavu, ali i u Savi, Tisi, Velikoj i delu Zapadne Morave. Vrlo je tražena, mnogi je smatraju jednom od najukusnijih ribljih vrsta u našim vodama. Osim što je ukusna, ona je lagana i za čišćenje, a osim leđne hrskavice, nema puno kostiju. Zbog toga je, iako nije jeftina, mnogima omiljena na meniju. Na pijacama se ranije kupovala mlađ kečige koju zovu dunavski štapići ili dunavski grisini.

Uglavnom se u restoranima služi mlađ kečige, odnosno primerci manji od 40 centimetara, a lov takve vrste ribe je i ranije bio zabranjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupričanin

    4. septembar 2021 | 07:21

    Momentalna robija... Ja sam platio kaznu 100€ i oduzeti su mi bili štapovi samo zato sto sam nosio štapove pored vode a nisam pecao,kazu da ne smem da nosim ribolovacki pribor 500m od vode...

  • Haha

    4. septembar 2021 | 08:51

    Sad mu fino poslat kaznu na kucnu adresu.

  • Izgubljeno drugarstvo

    4. septembar 2021 | 08:55

    Hahaha jaki ste mi vi drugari...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA