Čim dune vetar ili padne kiša, zaselak kod Ivanjice muku muči sa strujom: Zimuju kao u kamenom dobu

Pre dve decenije meštani Malovića kupili betonske bandere koje niko nije hteo da zameni, stoje pokraj puta, zarasle u korov

  • 7
Električna energija Foto: Mateja Beljan

Zaseok Malovići jedan je od desetine na području ivanjičke opštine čiji meštani već godinama imaju probleme sa strujom. Čim dune vetar, padne jača kiša ili sneg oni su u mraku. Kako kažu, to se dešava već duže vreme jer su žice dalekovoda u krošnjama drveća koje niko ne potkresuje. U domaćinstvu Mladenke Kostić izgoreo je čitav strujomer, a samo pukom srećom nije došlo do mnogo gorih posledica, navodi Infoliga.

Stanovnici Malovića dodatno su u strahu jer su drvene bandere dotrajale, sklone padu, a oni su pre dve decenije kupili betonske koje niko nije hteo da zameni. Stoje pokraj puta, zarasle u korov.

U Ivanjici svake godine ista priča. Zbog neredovnog prokresa dalekovoda periferija gradskog područja i veliki broj sela, sa prvim lošijim vremenskim prilikama ostaju bez struje. Podsećamo, prošle zime neki su bez električne energije bili danima.

Kako trenutno stvari stoje, ove će biti još teže. I pored bezbroj medijskih natpisa o mukama meštana ivanjičkog kraja koji zimuju kao u kamenom dobu, problem niko ne rešava.

Da li je sve daleko od očiju, daleko i od srca, pitaju se Ivanjičani koji se u ovakvim situacijama osećaju kao građani drugog reda, jer nije normalno da neko u 21. veku pri jačem vetru ostane bez struje.

Još gore je što ovaj problem traje decenijama bez izgleda da će biti rešen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA