Na pomolu repriza katastrofe u Novom Pazaru? Za dan od korona virusa preminulo 6 pacijenata

U protekla 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminulo je šest pacijenata i to tri iz Novog Pazara, dva iz Tutina i jedan iz Sjenice

  • 12
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus Novi Pazar / Foto: Tanjug/Irfan LIčina

U protekla 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminulo je šest pacijenata i to tri iz Novog Pazara, dva iz Tutina, i jedan iz Sjenice, saopštio je lokalni Štab za vanredne situacije, prenosi Indeksonline.

Na bolničkom lečenju zadržana je 21 osoba i to 11 iz Novog Pazara, pet iz Tutina i pet iz Raške, dok je kući otpušteno 16 pacijenta.

Trenutno se na kovid odeljenjima od korone leče 183 pacijenta, od kojih je devet na respiratorima i tri na hajflou ventilaciji.

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 343, od čega je 138 prvih i 205 kontrolnih pregleda.

Od 130 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, 33 je bilo pozitivno na koronu, a urađena su i 93 PCR testa.

Podsećanja radi, u julu prošle godine, 9/10. jul, u Novom Pazaru preminulo je 10 osoba.

Od početka godine umrlo 214 ljudi

Od početka godine u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 214 osoba od posledica izazvanih korona virusom, pokazuju zvanični podaci ove zdravstvene ustanove, prenosi Beta.

Podaci u koje je novopazarski radio Sto plus imao uvid, pokazuju da je među preminulima najviše iz Novog Pazara, potom iz Tutina, Sjenice i Raške. Poređano po mesecima, u januaru i februaru od posledica ove zarazne bolesti preminuo je po 21 pacijent, da bi u naredna dva meseca te brojke bile znatno veće u martu 52, a aprilu 53.

Tokom maja preminula su 22 kovid pacijenta, a onda su brojke počele da padaju, pa je u junu umrlo pet pacijenata, a u julu dva.

Međutim, situacija u avgustu se opet pogoršava, pa je tokom tog letnjeg meseca preminulo 20 pacijenata. Za samo šest dana septembra već je umrlo 18 pacijenata.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je ranije da je broj novozaraženih pacijenata u tom gradu na nivou juna prošle godine, te da je epidemiološka situacija nestabilna i zabrinjavajuća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💉💉💉💉💉

    7. septembar 2021 | 19:33

    SVI KOI SU 💉💉🕒 KRIZNI ŠTAB KRIJE DA SU ZARAŽENI I POMRLI👍

  • Coas

    7. septembar 2021 | 19:15

    Da su ne vakcinisani pisalo bi: Za dan umrlo 6 nevakcinisanih pacijenata. Ovako moraju da kriju.

  • ✍️

    7. septembar 2021 | 19:32

    ZAŠTO KRIZNI ŠTAB ĆUTI VAKCINE 💉💉🕒 NE POMAŽE ZAŠTO SE NE OGLAŠAVAJU????!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA