"Ljudi, uspeli smo": Lanini roditelji objavili dobre vesti

Problemu porodice Jovanović nazire se kraj, čeka se zvanični dokument

  • 2
Lana Jovanović Foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

Problemu sa neplaćenim računom za bolničko lečenje male Lane Jovanović koja je otputovala u Sjedinjene Američke Države kako bi primila lek Zogensmu od 2,4 miliona dolara, a gde je obolela od rinovirusa, zbog čega je lečenje produženo u inostranstvu, nazire se kraj.

Najpre je saopšteno da dug za bolničko lečenje u San Dijegu iznosi 712.000 dolara, zatim da im je odobren popust, te da bi plaćanje u određenom roku račun mogao smanjiti na značajno manjih, ali opet basnoslovnih 500.000 dolara. Srbija se ponovo pokrenula da donira u još jednom ciklusu pomoći za Lanu i njenu porodicu, ali stigle su i dobre vesti.

Kako je saopšteno na društvenim mrežama, bolnica je pristala da lečenje naplati 200.000 dolara, koliko je već sakupljeno i da time Jovanovićima otpiše dug.

Vest su, kažu, znali već neko vreme, ali nedostaje im zvanična potvrda. Ipak, želeli su da ppodele radost.

- Dragi ljudi, imamo lepe vesti! Uspeli smo! Dogovorili smo se sa bolnicom i pristali su na sumu 200.000$. Taj iznos je uplaćen i mi sad samo čekamo od njih neku vrstu potvrde da mi više njima ne dugujemo ništa. Saznali smo pre par dana, ali nismo ništa pisali jer smo čekali da vidimo da li će to zaista tako i biti... Neku potvrdu u pisanoj formi još uvek čekamo od njih kako bismo bili sigurni da je stvarno gotovo. Ali evo, oglasili smo se jer nas puno ljudi pita sta se dešava - navedeno je na stranici Za Laninu životnu bitku.

Pre oko dva meseca roditelji su objavili potpunu dokumentaciju u kojoj se navodi taksativno koliko je koštalo lečenje njihove ćerke u ovoj bolnici.

Tom prilikom su istakli i da su se povukli iz javnosti kako ne bi odvlačili pažnju sa druge dece koja biju svoju bitku za odlazak na lečenje u inostranstvo od iste bolesti od koje se leči Lana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA