Selo u koje nisu dolazili ni taksisti, ni gosti: 5.000 meštana Devića dobilo put posle više decenija

Kad padnu snegovi, mesecima su bili odsečeni od sveta

  • 2
selo devići, put Foto: rina.rs

Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama. Iako vredni stočari i poljoprivrednici njihova roba teško je stizala do kupaca i to samo iz jednog razloga - do njihovog sela nije bilo puta. Svu u rupama i potpuno devastaranu tu saobraćajnicu su izbegavali i taksisti i gosti. Sada je mukama konačno došao kraj, jer je urađena deonica u dužini od pet kilometara, a ostalo je da se asfaltira još tri.

- Niko nije hteo da nam dođe, bilo je zaista katastrofa. Kad snegovi padnu bivali smo odsečeni od sveta po nekoliko meseci, nismo mogli na napred ni nazad. Ovo je za sve nas veliki praznik, jer smo konačno dočekali normalan prilaz. Srećan sam što će buduće generacije odrastati u boljim uslovima - rekao je Milić Perišić iz Devića.

Da mediji mogu biti od koristi kad su problemi građana u pitanju pokazao je i ovaj primer, a novinar Gvozden Nikolić koji se ovom temom bavio sve dok se nije pristupilo realizaciji proglašen je čak i za počasnog meštanina sela Devići.

selo devići, put Foto: rina.rs

- Zahvalan sam dragom Bogu i čestitim seljacima Devića koji mi danas uručiše zvanje počasnog meštanina sela. Hvala im, hvala tim žuljevitim rukama, vekovnim planincima koji su mi dali možda i previsoku ocenu za trenutak pažnje i razumevanja koje sam i inače bio dužan da im dam u ovom besputu. Mislim da je Srbija milion puta zaslužnija što ih nije ostavila u planini u besputu. Uskoro će biti prigradsko naselje Ivanjice, iako su duboko u vrletima Golije. Put je svetinja. I još nešto, hvala onima koji su razumeli muku seljaka u mojoj i Vašoj Srbiji. I veliko poštovanje čoveku koji je razumeo moje pitanje u kojem nije bilo politike. Znam da ću sada biti razapet, ali narod kaže "Krivo stani pravo reci'", napisao je Nikolić na svom Fejsbuk nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    9. septembar 2021 | 21:04

    Gvozdene gde zivimo ako se putu, vodi i struji veselili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA