≫ 

Korona odnela još jednog lekara: Preminula doktorka Milena Martinović, saradnica našeg portala

Kao specijalista psihijatrije naročito se interesovala za depresivne poremećaje, demenciju i ulogu porodice u prevenciji mentalnih poremećaja

  • 11
dr Milena Martinović Foto: D.Grujić

Doktorka Milena M. Martinović (60), specijalista psihijatrije u Domu zdravlja u Bogatiću, preminula je danas u kovid bolnici u Batajnici zbog komplikacija usled infekcije korona virusom.

U Bogatiću i šire poznata i omiljena doktorka od 2005. godine je posvećena očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja kao lekar u psihijatrijskoj službi Doma zdravlja. Prethodno je, nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1997. godine osam godina radila kao lekar opšte prakse.

Kao specijalista psihijatrije naročito se interesovala za depresivne poremećaje, demenciju i ulogu porodice u prevenciji mentalnih poremećaja, kao i prevenciju mentalnih poremećaja kod adolescenata.

Poslednjih deset godina radila je i kao profesor zdravstvene kulture u Mačvanskoj srednjoj školi, gde je mladima prenosila svoje bogato iskustvo iz zaštite mentalnog zdravlja, higijene, prve pomoći i bolesti zavisnosti.

Autor je brojnih zapaženih tekstova iz oblasti pshijatrije koji su objavljivani na elektronskim portalima i lokalnoj štampi.

Nekoliko tekstova dr Milene Martinović objavio je i Telegraf.rs.

Video: Kon: Neprihvatljivo je da zdravstveni radnik koji radi s pacijentima bude nevakcinisan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    10. septembar 2021 | 07:32

    Neka te anđeli čuvaju! Cela Mačva plače za Tobom. Ostaćeš večno u našim srcima.

  • S

    10. septembar 2021 | 07:56

    Sta ce tek snama obicnima biti

  • Marija

    10. septembar 2021 | 09:26

    Juče je bila fantastična emisija "Posle ručka". Gostovali su samo lekari. Naravno, apsolutno nesložni po pitanju korone, a pogotovu oko primene respiratora, vakcina... Dr kardiolog je objasnika da respirator ne bi trebao da se koristi, jer je već onemogućena razmena na nivou plućnih alveola i tada je "dodavanje" kiseonika čak i šteti pacijentu. Ona je za lečenje antiviroticima, ne razume zašto je promenjeno toliko protokola lečenja itd. Svađa lekara, kao i obično... Pogledajte na YT, Posle ručka od juče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA