Srpske kuće u Orahovcu ponovo na meti: Porodični dom penzionera obijen dok je bio kod lekara

Nebojša je po povratku zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari

  • 1
Provalnik, lopov, obijanje stana, prozor Foto-ilustracija: Profimedia/Andriy Popov/Panthermedia

Porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića iz Orahovca obijena je tokom jučerašnjeg dana.

Do napada je došlo dok se Nebojša sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari.

Njegova kuća nalazi se tik uz albanski deo Orahovca i Grkovići, kao i njihove komšije, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta.

Ovo je drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini.

Ovaj incident ne sme se posmatrati izolovano, već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencij, kažu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

S obzirom da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, očekujemo da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi.

Podsećamo, pre samo dva dana je u istom mestu usred noći kamenovana kuća Mirjane Dedić (74).

Obijanje kuće porodice Grković je 16. zabeleženi napad na srpske kuće na prostoru KiM, a ukupan broj napada koji su imali versku ili nacionalnu konotaciju iznosi više od 90, što govori da na mesečnom nivou u proseku ima ima po 10 napada na Srbe, njihovu imovinu ili imovinu Srpske pravoslavne crkve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA