≫ 

Ovaj grad u Srbiji još danas može da organizuje proslave: Od sutra više nema veselja u restoranima

Zabrana je doneta u petak, a sutra stupa na snagu

  • 12
Novi Pazar zabrana slavlja venčanja Foto: Shutterstock, Pixabay

U Novom Pazaru od sutra je zabranjeno organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima. To znači da u kafićima, restoranima, hotelima, više neće moći da se održavaju svadbe, banketi, babine, krštenja, rođendani, žurke. To u, stvari, znači, da ovako mogu da slave još danas.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru u petak je doneo naredbu kojom se zabranjuju ovakva slavlja u ugostiteljskim objektima i ona sutra stupa na snagu, a važiće sve dok se epidemiološka situacija u gradu ne poboljša.

Štab je ranije doneo odluku da đaci svih srednjih škola na teritoriji Novog Pazara pređu na onlajn nastavu.

Za 24 sata u petak su u novopazarskoj Opštoj bolnici dva pacijenta umrla od posledica infekcije korona virusom, po jedan iz tog grada i Tutina. Od početka godine pa sve do prošle nedelje u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 214 osoba od posledica izazvanih korona virusom. Poređano po mesecima, u januaru i februaru od posledica ove zarazne bolesti preminuo je po 21 pacijent, da bi u naredna dva meseca te brojke bile znatno veće u martu 52, a aprilu 53.

Tokom maja preminula su 22 kovid pacijenta, a onda su brojke počele da padaju, pa je u junu umrlo pet pacijenata, a u julu dva.

Međutim, situacija u avgustu se opet pogoršava, pa je tokom tog letnjeg meseca preminulo 20 pacijenata. Za samo šest dana septembra već je umrlo 18 pacijenata.

Video: Zbog ovog snimka svi su napali medicisku sestru u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NP

    12. septembar 2021 | 08:59

    Jel to zatvaranje po ustavu i zakonu,po kom to zakonu i koji član,paragraf ?

  • Lord

    12. septembar 2021 | 08:26

    Au,sta radite od naroda...

  • Srbijanka

    12. septembar 2021 | 08:32

    Šta vredi donositi mere kad njima to ne dopire do mozga. Kad im je tvrdo guzi onda kukaju a ovako se sami kurče. Po mom bi trebalo zatvoriti bolnice i doktore poslati na kolektivni odmor pa onda nek se ovi nadlilekari sami leče. Ovo je katastrofa. Mladi se ne mogu uzeti ako nema dzeve. Pa i onako se razvode posle mesec dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA