≫ 

Na Kosmet stiglo još 971 avganistanskih izbeglica: Evo koja je njihova sudbina

Očekuje se da će Kosovo primiti ukupno oko 2.000 građana Avganistana

  • 9
Avganistan, izbeglice, deca Ramštajn

Foto: Tanjug/AP

Na teritoriju KiM danas je stigla još 971 izbeglica iz Avganistana, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

Poznato je da je 810 izbeglica već smešteno u bivšem kampu preduzeća Behtel Enka u Uroševcu, uz još 161 koji su smešteni u tom gradu.

Očekuje se da će Kosovo primiti ukupno oko 2.000 gradjana Avganistana, piše Ljajmi.

Avganistanski državljani ostačhe na Kosovu dok se ne uredi njihova dokumentacija za nastanjenje u SAD ili bilo kojoj drugoj zemlji članici NATO, navodi prištinski list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    14. septembar 2021 | 00:06

    Uzas... smucilo mi se vise ... pa sto ne idu u Dubai ili Emirate, Marocco ...u svoju govornu zonu ... sta traze oni u Evropi? Orban je lek za ovakve .

  • Brundo

    14. septembar 2021 | 09:05

    A onda u centralnu Srbiju gde ce trajni smestaj da im bude.Svako ko se pobuni protiv izbeglica bice medijski oznacen kao fasista i ksenofob.

  • Brundo i saborci

    14. septembar 2021 | 00:05

    I ja sam procitao sporazum o prihvatu izbeglica na engleskom jeziku i spominje se da ce da ih prihvataju samo NATO clanice.Kako ce Srbija da ih prihvata a nije clan NATO?Kako to objasnjava dozivotni predsednik?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA