≫ 

Reku Rzav ponovo pogodila suša: Restrikcije uvedene u Arilju, Požegi, Lučanima i Gornjem Milanovcu

Na građane se apeluje da vodu koriste samo u namenske svrhe

  • 1
Reka Rzav Foto: RINA

Usled novog sušnog perioda hidrološka situacija na vodozahvatu Ševelj na sistemu Rzav opet je alarmantna, a do potrošača se destribuira oko 400 sekundnih litara vode, što je vištruko manje od prosečne količine vode. Najkritičnija situacija ponovo je u opštinama koje namaju svoja lokalna izvorišta.

- Prinuđeni smo ponovo da uvdedemo restrikcije u visinskim selima i prigradskim naseljima. Oni vodu imaju u periodu od pet do sedam sati ujutru, kao i od 14 do 21 sat, u ostalim satima ona je isključena. Ponovo apelujemo na sve građane da vode računa i ne troše vodu neracionalno - rekao je za RINU Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Teško stanje u vodosnabdeavnju ponovo je i u Požegi, koja dobija oko 60 sekundnih litara vode, a potrbeno joj je minimum bar tri puta više. Restrikcije su opet uvedene u selima, a meštani vodu dobijaju uz pomoć cisterni, prenosi RINA.

- Poboljšana hidrološka situacija je kratko trajala, jer već 2. septembra fabrika vode „Rzav“ ponovo uvodi restikcije vode i počinje smanjenje proizvodnje. Požega ima ugovoreno 200 litara vode u sekundi, sa 150 litara može da snabde sve svoje korisnike - rekao je Miljko Kragović, direktor JKP „Naš Dom“ Požega.

Restrikcije su uvedene i u opštinama Lučani i Gornji Milanovac, na građane se apeluje da vodu koriste samo u namenske svrhe, a ukoliko pojedinci budu zalivali bašte, njive i pločnike biće isključeni sa vodosistema.

Video: Vranjska reka menja boje: Građani zabrinuti, pitaju ko je kriv?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA