≫ 

Ružić objasnio kako bi moglo da izgleda testiranje dece u školama: "Postoji otpor roditelja"

Kazao je da to još nije moguće uraditi, jer je video da ima puno otpora roditelja na društvenim mrežama

  • 28
Branko Ružić deca škola testiranje maske maska korona virus kovid covid

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Shutterstock

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da bi testiranje dece u školama moglo da bude samo uz saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja, ali da to još nije moguće uraditi, jer postoji otpor roditelja.

Na pitanje novinara, u Železnicama Srbije, da je najavljena mogućnost testiranja dece u školama, Ružić je rekao da se više o tome govorilo hipotetički, kao i da je to pitanje pokrenuto na Kriznom štabu, prenosi Tanjug.

Kazao je da to još nije moguće uraditi, jer je video da ima puno otpora roditelja na društvenim mrežama i naglasio da bi to svakako bilo samo uz saglasnost roditelja ili staratelja, kao i da bi tome prethodilo praćenje eventualnih simptoma i merenje temperature.

- Danas je bio sastanak sa Batutom i inovirali smo malo sistem i rekao bih da će to dati reuzltate. Rekli smo i pre da je model semafora podložan promenama, u skladu sa situacijom u lokalnim samoupravama - naveo je Ružić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxx

    16. septembar 2021 | 13:41

    Samo tako nastavite gospodine ministre da irititatr ovaj narod pa kada budu pocele da lete glave onda se zapitajte ko je kriv za to!

  • M

    16. septembar 2021 | 13:59

    Imali smo samo jednog ministra ,Dositeja Obradovica

  • D. M.

    16. septembar 2021 | 17:03

    A zašto samo decu u školama da testirate? Zašto ne i npr: poslanike u skupštini, policajce u stanici, radnike u sudu, zaposlene u poreskim upravama,radnike u Maksiju ili Lidlu, itd. Da li će te i učitelje, nastavnike i profesore da testirate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA