≫ 

Šta je istina o drvetu punom umrlica u Omoljici? Mnogi pomisle na koronu, a ovo je objašnjenje

Skoro svako selo, varošica ima jedno ovakvo drvo

  • 13
Omoljica Foto: Robert Čoban

Društvenim mrežama kruži slika drveta iz Omoljice od kojeg hvata jeza jer je puno umrlica. Zbog postojeće epidemije korona virusa i sve jačeg četvrtog talasa koji je u toku, a koji dnevno odnosi nekoliko desetina života, mnogi su ih povezali upravo sa kovidom, ali je istina malo drugačija...

Kako Telegraf.rs saznaje, reč je o drvetu na kojem se inače godinama unazad kače umrlice, kao i u svakom selu u Srbiji, te neke među njima tu stoje godinama.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća "Omoljica" Marijana Gligorić Ilić rekla je za Telegraf.rs da se na ovom drvetu lepe umrlice unazad 20, 30 godina. 

Ima umrlica koje su starije. Još od ranijih godina. Navika da se na tom drvetu one lepe ostala je još od pre 20, 30 godina, to nije od skoro tako. I dan danas tako meštani praktikuju - rekla je Marijana Gligorić Ilić za Telegraf.rs.

Na konstataciju da su građani drvo oblepljeno umrlicama odmah povezali sa koronom, i pitanje koliko je ona uticala na njihov broj, objašnjava da ne postoji neka bitna razlika u odnosu na prethodne godine.

Omoljica Foto: Robert Čoban

Nije to neka velika razlika da bi sad rekli da je to nešto alarmantnao. To varira iz godine u godinu - kaže ona.

U Srbiji je prema poslednjem izveštaju od juče u 15 časova od posledica korona virusa preminuo 31 pacijent, a od početka epidemije - 6. marta do danas kovid 19 je odneo 7.664 života.

Najviše života odneo je 4. decembra 2020. godine u toku trećeg talasa, kada je za 24 sata preminulo čak 69 osoba od posledica ove bolesti. 

Video: Snimak koji pokazuje šta je korona virus uradio Italiji: Novine pune čitulja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. septembar 2021 | 01:00

    Prava istina je da je tako u svakom selu u Srbiji. U sela se nista ne ulaze mladi odlaze da bi sebi omogucili da prezive a ostaju samo starci. Mnogo sela na zalost su potpuno izumrla upravo zbog toga.

  • Crni

    18. septembar 2021 | 08:43

    U Omoljici je snimljen film Salas u malom ritu, sa fenomenalnim Slavkom Stimcem...

  • Oliver

    18. septembar 2021 | 02:21

    Secam se kada je Kon jedne godine rekao da je 31 decembra umrlo 200 ljudi od gripa za samo taj dan ,tako da je ovo smesnije od gripa !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA