Ne smiruje se epidemiološka situacija u ovom srpskom gradu: Njih 30 preminulo od korone za 15 dana

Situacija je kritična i u Tutinu, Sjenici i Raškoj

  • 0
Bolnica, korona, kovid

Foto: Tanjug/AP

Od početka septembra u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 48 pacijenata od posledica izazvanih korona virusom, pokazuju zvanični podaci Štaba za vanredne situacije, koje je danas objavio novopazarski Radio Sto plus.

Epidemiolog novopazarskog Doma zdravlja Safet Ganić izjavio je da se stabilizacija trenutne, kako je ocenio, veoma nepovoljne situacije sa korona virusom u tom gradu, očekuje u narednih mesec dana.

Ganić je rekao da u Novom Pazaru trenutno ima najmanje 1.000 obolelih, a da je samo od početka septembra PCR testom prisustvo korona virusa potvrđeno kod 665 građana.

- U ovom talasu imamo obolele svih uzrasta, i sada se uglavnom razboljevaju oni koji do sada nisu bolovali kao i nevakcinisani. Zabrinjava i povećan broj obolele dece jer je do sada registrovano više od 200 dece školskog uzrasta koja su pozitivna na korona virus - naveo je Ganić.

Apelovao je na građane da poštuju protivepidemijske mere i da se što pre vakcinišu navodeći da vakcinacija ima presudnu ulogu u borbi protiv korona virusa.

U Novom Pazaru trenutno je hospitalizovano 177 pacijenata, a samo u prethodna 24 časa od posledica infekcije korona virusom preminulo je petoro pacijenata iz tog grada.

30 mrtvih od korone za 15 dana

 

Presek stanja za prvih 15 dana septembra pokazuje da je među preminulima najviše pacijenata bilo iz Novog Pazara - ukupno 30.

Iz susednog Tutina preminulo je 10 pacijenata, šest iz Raške, a dva iz Sjenice, prenela je agencija Beta.

Prema podacima od početka godine, najviše preminulih bilo je u aprilu, kada su bitku za život izgubila 53 pacijenta, a najmanje u julu - dva.

Od početka godine od posledica izazvanih korona virusom u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminula su ukupno 244 pacijenta iz ova četiri grada.

Na bolničkom lečenju trenutno je 177 pacijenata, od kojih je 12 na respiratorima, a osam na kiseoničkoj potpori.

Epidemiološka situacija se ne smiruje, a lekari se plaše i pogoršanja, te apeluju na sve građane da se vakcinišu, jer je to jedini izlaz iz ove situacije.

Vakcinalni punktovi su u Domu zdravlja, koji radi svakog radnog dana od 8 do 15 časova i u Domu omladine, koji radnim danima radi od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 14 sati.

Video: Mere ostaju na snazi, inspekcije rade: Premijerka posle Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA