≫ 

Mila ima cerebralnu paralizu, posle smrti sina pokušala suicid: Danas Vukanova mama ima brdo želja

Mila Stanković Petrović (24) iz Bečeja porodila se 1. septembra, a sinčić joj je ostvario jedan od najvećih snova koje je sanjala

  • 1
Milunka Mila Petrović Stanković Foto: Facebook/Мила Петровић Станковић

Za Milu Stanković Petrović (24) iz Bečeja, koja boluje od cerebralne paralize, prepreke ne postoje, već samo spisak ciljeva koje iz meseca u mesec, iz godine u godinu, "štiklira". Mila je mlada žena koja je od najranijeg detinjstva proživljavala ono što nijedno dete ne bi smelo - torturu, ismevanje, maltretiranje... Koja se suočila sa još većom tragedijom, verovatno najvećom u životu - izgubila je sina Dušana, a potom pokušala i samoubistvo.

Danas je Mila Stanković, uprkos svemu, nasmejana i srećna, ispunjena ljubavlju. Mila je danas majka predivnog dečaka Vukana, koji joj je ispunio jednu od najvećih želja u životu.

U razgovoru za Telegraf.rs, Mila je ispričala da je Vukan na svet došao prirodnim putem 1. septembra u bolnici u Vrbasu, i da je "beba za poželeti".

- Ispunjena sam, potpuno me je Vukan regenerisao, s obzirom na to šta smo preživeli sa sinom Dušanom, koji je preminuo prošle godine. Ne osećam nikakav teret, posebno što je on jako mirna bebica, ume po dva sata da gleda oko sebe. Zaista je beba za poželeti - priča Mila sa puno ljubavi.

Upravo je ona odabrala ime svom sinu, simbolično, po vuku, doslednoj i jakoj životinji, kako kaže.

- Mislim da nisam dovoljno cenila ono što smo imali sa Dušanom, kao da sam bila više fokusirana na svoje bolove, nego na njegovo rođenje. Bila sam nervozna, uspaničena, bilo mi je prvo dete... A sada... kada god Vukan zaplače, kad se probudi, ja se radujem. Želim da uživam u svemu što mi je Bog podario - priča Mila.

Naša sagovornica ističe da je smrt prvog deteta bila prekretnica u njenom životu i životu njenog supruga Radoslava, te su oboje drugi porođaj potpuno drugačije doživeli.

- Kad bi me beba udarila, onako baš krivnički, i tad bih se radovala. Potpuno sam promenila percepiju kada sam zatrudnela drugi put, nisam ni povraćala, objektivno, druga trudnoća mi je mnogo lakše pala. Naravno, bilo je pitanja da li će sve biti u redu, s obzirom na to kroz šta smo prošli prvi put - kaže ona.

Porodila se prirodnim putem, a kako napominje, zbog epidurala nije mogla danima da pomera vrat.

- Svakom narednom kontrakcijom, mislila sam: "Bliže sam svom sinu", nisam ni reč izustila tokom porođaja. Kada su mi ubrizgali anesteziju, mozak mi je utrnuo, tako sam se osetila. Posle me je nekoliko dana bolela glava, a tek kada sam izašla iz bolnice, osetila sam strašne bolove, ali nadam se da će se to uskoro unormaliti - priča presrećna majka dodajući da joj ništa nije teško otkad je prvi put držala svog sinčića u naručju.

Sin kao motivacija za ispunjenje ciljeva

Njeni ciljevi da završi fakultet, bude socijalni radnik i psihoterapeut, i doprinese promeni dela sveta oko sebe, nisu se promenili.

- Ostala su mi još dva ispita, jedan od najvećih ciljeva sada mi je da podignem svoju diplomu u pratnji svog supruga i deteta, to je neka slika od koje ne odstupam. I dalje želim da radim sa najugroženijim stanovništvom, da budem dobra majka svojoj deci, da nadomestim sve ono što ja nisam imala u detinjstvu - priča Mila ističući da joj je sinčić samo motivacija više.

- Sve što radim, radiću da budem dostojna sreće koju trenutno imam - zaključuje naša sagovornica.

Podsetimo, Mila je rođena sa samo 750 grama, a kao bebi joj je ustanovljena cerebralna paraliza, zbog koje je često još od detinjstva bila ismevana. To je nije sprečilo da se bori za svoje snove: nastavila je da se školuje, motiviše druge, zaljubila se i udala. Ipak, prošle godine se suočila sa velikim gubitkom - preminuo joj je sin Dušan, posle čega je pokušala suicid.

- Tada mi se srušio svet, a svest suzila i pokušala sam suicid. Nož mi je bio na vratu kada je moj suprug naišao i istrgao mi ga iz ruku. Potpuno sam izgubila smisao života, sve je palo u vodu. Nisam želela ni da ostvarujem sve te svoje ciljeve - ispričala je Mila ranije za Telegraf.rs.

Posle toga je potražila psihološku pomoć zahvaljujući kojoj je nastavila da bude ono što uistinu jeste - jaka i hrabra mlada žena spremna da se suoči sa svim nedaćama u želji da ostvari i živi svoje snove.

Video: Žene za divljenje i primer: Sa Milom, Ivanom i Danijelom sudbina se poigrala, ali su one pobedile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tehnicki pregled

    21. septembar 2021 | 09:25

    zar ne postoji nasa rec za ”SUICID”

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA