Četvoro dece iz Kruševca od početka školske godine poslato na lečenje u Niš: Od 215, čak 85 zaraženo

Kruševačka Opšta bolnica ponovo je u kovid režimu, a s obzirom na veliki broj pacijenata, najverovatnije će pacijenti sa lakšom kliničkom slikom biti smešteni u zgradi starog dečijeg odeljenja

  • 1
Opšta bolnica Kruševac Printskrin: Google Maps

Zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom, u Opštoj bolnici u Kruševcu se, ponovo, posle tri meseca, hospitalizuju osobe iz Rasinskog okruga obolele od kovida.

- Ponovo smo otvorili osmi i sedmi sprat za lečenje kovid pacijenata. Ta dva sprata su već popunjena, imamo trenutno 49 pacijenata. Najverovatnije ćemo za one koji imaju lakšu kliničku sliku opredeliti zgradu starog dečijeg odeljenja, kako ne bi iseljavali odeljenje neurologije, koje je veliko - kazala je za KruševacGrad direktorka Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Dodala je da se deca obolela od kovida, čije stanje zahteva hospitalizaciju, šalju u Niš.

- Kada lekari u Dečijem dispanzeru procene da je potrebno bolničko lečenje decu šalju na konsultaciju na dečije odeljenje naše bolnice, a ukoliko je potrebna hospitalizacija, upućujemo ih u Klinički centar Niš. Takva procedura je dogovorena na nedavnom sastanku u Nišu - objasnila je ona.

Od početka školske godine na lečenje u Niš je, zbog korone, upućeno četvoro dece iz Kruševca.

Podaci ovdašnjeg Doma zdravlja, podsetimo, pokazuju da je od 215 dece, koja su prošle nedelje bila testirana na korona virus, pozitivan nalaz imalo njih 85.

Kruševačka opšta bolnica je 10. juna ove godine, posle godinu i po dana, otpustila poslednjeg kovid pacijenta, a posle toga su, oni kojima je bilo potrebno bolničko lečenje, upućivani u kruševačku kovid bolnicu.

Video: Brnabić: Radi se na uvođenju kovid sertifikata, odluka za nekoliko dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    17. septembar 2021 | 13:42

    I pre su deca dobijala grip msm ne vidim neke posebne panike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA