≫ 

Iz ambulante u Sremskoj Mitrovici skinuta zabrana za pregled nevakcinisanih pacijenata

- Lični stav ne može biti stav ustanove - navodi se u saopštenju

Opšta bolnica sremska mitrovica

Foto: Obsm.rs, Facebook/Bora Konj

Nakon što je načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, doktor Dragan Martinović, na zid ambulante stavio obaveštenje da na pregled u ovu ambulantu mogu da uđu samo oni koji su vakcinisani protiv kovida, ili koji imaju negativan PCR ili antigenski test, digla se prava bura. Nekoliko sati kasnije, ovo obaveštenje je skinuto, potvrđeno je za RTS.

- Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu - navodi se u odgovoru RTS-u.

Podsetimo da se na društvenim mrežama pojavila fotografija obaveštenja u kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

- Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju - navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

"Da li sam ja dužan da umrem"

 

Prvo što nam je rekao doktor Martinović je da u obaveštenju ima nekoliko gramatičkih grešaka, koje, kaže, on ne bi napravio. Kako navodi, reakcije pacijenata na njegovu odluku su bile isključivo pozitivne i nije bilo onih koji su imali nešto protiv.

- Zašto bi iko imao nešto protiv? Da li sam ja dužan da se zarazim i umrem na poslu, u mojoj ordinaciji? - zapitao se kratko dr Martinović za Telegraf rekavši da je to sve što ima da kaže na tu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nels

    18. septembar 2021 | 16:17

    A po kom osnovu vi delite bolesne ljude? Zbog cega ste polozili Hipokratovu zakletvu? To bi bilo isto kao da necete da primite i pregledate coveka koji je npr.hiv pozitivan!!!! Jer postoji mogucnost da vas zarazi!!!! Ili npr.osudjenik se sav isecei i vi ga ne primite u ambulantu,sta onda, pustite ga da umre?! Prekinite sa podelom ljudi!!!! Svi mi placamo zdravstveno redovno i svima treba da se ukaze lekarska pomoc ako im je ne dao Bog potrebna!!! Polozili ste zakletvu!!! Ili dajte otkaz! Sram vas bilo!

  • Cosa

    18. septembar 2021 | 17:04

    Da duzan si. Treba tuziti nazovi doktora i uzeti mu licencu. Zaboravlja koju je zakletvu dao kada je postao lekar. Proce sve ovo, i svako ce poloziti racune

  • Пфк

    18. septembar 2021 | 15:59

    Дај га на суспензију 6 месеци без плате па нек глуми западно лудило код куће са најближима…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA