Pogoršava se epidemijska situacija u Zaječaru, među obolelima sve više dece: "Velike brojke za nas"

U susednom Knjaževcu epidemijska situacija se, takođe, pogoršava

  • 4
San, spavanje, pospanost, deca, dete, devojčica Foto: Pixabay

Na osnovu 192 novoobrađena uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 60 novozaraženih od korona virusa. Od posledica zaraze preminula je jedna je jedna osoba, prenosi RTS

Do sada je prvom dozom vakcinisao 49 ,99 odsto stanovnika. Drugu dozu primilo je 47,77 odsto, dok je treću dozu primilo 8,9 odsto stanovnika.

U susednom Knjaževcu epidemijska situacija se takođe pogoršava, prve dve doze primilo je 50 odsto građana, dok je treću dozu primilo oko 10 odsto stanovništva.

Direktorka Doma zdravlja Zaječar navodi da dnevno pregledaju do 260 pacijenata, a registruju od 50 do 70 novoobolelih.

- To je alarmantna brojka za opštinu sa ovim brojem stanovnika. Klinička slika vakcinisanih pozitivnih je drastično blaža od kliničke slike onih koji su nevakcinisani a oboleli -  navodi direktorka Doma zdravlja Zaječar.

Ističe da je primetan rast broja obolele dece.

- Savet roditeljima - deca sa punih 12 godina mogu da prime 'Fajzer' vakcinu to je jedino rešenje za ovu bolest -  ističe direktorka Doma zdravlja Zaječar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA