Sanja doživela šok u bolnici u Ćupriji: "Doktor je vikao na mene, tehničar me je jurio po dvorištu"

* Sanja Nikolić imala je temperaturu 11 dana kada se obratila lekaru Urgentne službe OB u Ćupriji, a kako navodi, on je vikao na nju i rekao da sama zove doktorku koja ju je tu poslala * Oglasila se i bolnica koja navodi da će biti uzete pisane izjave lekara i medicinskog osoblja * Biće pregledane i kamere

  • 74
Sanja Nikolić

Foto: Google Street View, Privatna arhiva

Sanja Nikolić (42) iz Ćuprije doživela je pravi šok u Urgentnoj službi Opšte bolnice u Ćupriji, kada je u subotu, 18. septembra od medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove zatražila pomoć. Kako je navela u razgovoru za Telegraf.rs, danima je imala temperaturu, a po preporuci infektologa, tog dana došla je u Urgentnu službu jer joj temperatura nije spadala. Umesto da dobije dalji uput za pregled, Sanja je, kaže, doživela neprijatnosti od strane dežurnog lekara koji je, kako navodi, vikao na nju i tehničara koji ju je jurio po dvorištu bolnice. Ovim povodom oglasila se i bolnica koja ističe da će danas biti uzete pisane izjave lekara i drugog medicinskog osoblja prisutnog tog dana.

- U trenutku kada sam došla, imala sam temperaturu 11. dan zaredom i obostranu upalu pluća. U petak sam se javila kovid ambulanti, rekli su mi da me i infektolog pregleda. Tamo mi je doktorka rekla da sam za hospitalizaciju, ali pošto sam mlađa žena, da će mi pojačati terapiju, pa ako mi ne bude bolje, da se javim sutra - započinje naša sagovornica.

Ukoliko joj se stanje ne poboljša, kaže Sanja, doktorka je rekla da se obavezno javi Urgentnoj službi.

Sanja Nikolić

Foto: Privatna arhiva

- Meni se stanje tokom noći nije poboljšalo, pa sam sutradan otišla u Urgentnu. Čekala sam tamo sat vremena sa temperaturom. Dežurni doktor me je pitao zašto sam došla, na šta sam mu rekla da mi je doktorka rekla da se javim. Tada je rekao: "Zovi je sama", iako ja ne poznajem ženu privatno i nemam njen broj - navodi dalje Sanja.

Doktor joj je, prepričava, potom rekao da se snađe.

- Tada je zalupio šalter preko kog smo razgovarali - kaže ona.

"Tehničar me je jurio po dvorištu"

 

Ipak, Sanja nije odustajala, te je posle izvesnog vremena ponovo pozvonila navodeći da joj nije dobro i da joj je potrebna pomoć.

- Onda je počeo da besni, da viče na mene, ali on je takav sa svim pacijentima. Nisam ja imala poseban tretman, samo sam ga posebno iznervirala kada sam ga pitala za njegovo ime. Potom sam uzela telefon da snimim to ponašanje, a tada su izašli on i jedan tehničar koji je krenuo za mnom, dok sam ja počela da se udaljavam. Doživela sam šok, takav stres... - navodi Sanja za Telegraf.rs dodajući da joj je tehničar pretio da će zvati policiju, a pritom je pozvao i obezbeđenje.

- Naša bolnica je kao grad, bukvalno ima ulice. Tehničar me juri iz jednog smera, dečko iz obezbeđenja trči iz drugog... Kamere bolnice su to sigurno snimile... U tom trenutku, ja ne znam šta je tehničar rekao momku iz obezbeđenja, koji je, naglašavam, bio vrlo korektan prema meni - prepričava Nikolićeva.

U tom trenutku, kaže, samo je morala da legne, pošto joj nije bilo dobro.

Ćuprija, korona virus

Foto: ATA Images

- Došla sam kući, i nastavila sa svojom terapijom. Sutradan mi je ujutru bilo dobro, ali sam poslepodne ponovo dobila temperaturu. Opet sam otišla u Urgentnu službu, gde sam uspela da snimim pluća i uradim laboratoriju. Bilo mi je loše, povraćala sam ispred bolnice, pa sam se vratila kući. Suprug je u 21 sat otišao po rezultate. Rekli su mu da sačeka i onda se pojavio zamenik direktora bolnice koji je rekao da je gledao protokol, da su moji rezultati i dalje loši, da se digla prevelika hajka i predložio da me muž doveze i da će on da organizuje prijem - objašnjava Sanja.

Tako je primljena na bolničko lečenje u 23 sata sinoć, i trenutno se trenutno nalazi na kovid odeljenju bolnice u Ćupriji.

- Povodom svega sam se obratila i Ministarstvu zdravlja, i Inspekciji, direktoru Bolnice, Kancelariji za zaštitu prava pacijenata, a tog doktora ću verovatno i krivično da gonim - ističe ona.

Šta se zaista dogodilo u subotu u Urgentnoj službi u Ćupriji, tek će se utvrditi. Iz Opšte bolnice navode za Telegraf.rs da će o mogućoj krivici medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove odlučivati Disciplinska komisija.

- Tokom dana očekujemo da će biti skinuti snimci sa video kamera, a takođe očekujemo pisane izjave lekara i medicinskih sestara i tehničara PTO OB Ćuprija koji su radili u smeni 18. septembra. O krivici će odlučivati Disciplinska komisija, a sankcionisanje će, svakako, biti vrlo adekvatno, shodno težini povrede radnog procesa koju komisija utvrdi - navodi za naš portal pomoćnik direktora ćuprijske bolnice dr Ivan Milojević.

Oni su potvrdili i da je pacijentkinja Sanja Nikolić zbrinuta u OB Ćuprija.

Video: Kon o kovid propusnicama: Zakočeni smo, jer je odmah u startu rečeno da je to protiv Ustava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MT

    20. septembar 2021 | 14:21

    Ovakvih je 70% lekara, bahati, neuravnoteženi, bogovi... Moj rođeni brat je ovakav. Kao da nismo više braća. Ja sam profesor fizike, to je za njega niža kategorija. Od kada je postao vanredni profesor, ovako se ponaša i prema roditeljima, ženi ..

  • ...

    20. septembar 2021 | 16:25

    Cudio sam se kada sam slusao ljude sta pricaju o lecenju u unutrasnjosti. Zdravstveni sam radnik, sa vise od 25 godina radnog staza u Beogradu. Na zalost, uverio sam se u tacnost ovih prica. Istina je da lekari uglavnom pisu upute za vece centre, da su sestre prekfalifikacijom stigle do diplome, da je odnos prema pacijentu blago receno katastrofalan, da se bas slabo ili nikako radi, a za istu platu. Nesto debelo treba da se menja.

  • Svetlana

    20. septembar 2021 | 15:05

    Sreća njena što nije bila u domu zdravlja u jednom gradu centralne Srbije.Takav bezobrazluk,osionost, bahatost, nevaspitanje i nerad medicinskog osoblja ne postoji nigde drugde u Srbiji. Deca čekaju na pregled po 4-5 sati sa visokom temperaturom, upalom pluća....medicinara nigde....a kad se pojave i kad narod krene da ih grdi samo kažu- i mi imamo pravo na pauzu.Dom zdravlja radi od 7-20 ali zaposleni u tom istom Domu zdravlja rade od 8-9 ,od 11-12 , od 14-16 i od 18-19 časova! Između su pauze! I nigde nikog nema.A kad rade po pola sata jednog pacijenta obrađuju! Dokle više da se trpi iživljavanje prekvalifikovanog kadra u zdravstvu? Svi koji su valjali su otišli u EU.Ovo što je ostalo nije sposobno ni sebi da pomogne a kamoli nekog da leči! Zašto inspiracija ćuti na pritužbe građana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA