≫ 

KC Niš više ne objavljuje podatke o preminulima od korone u kruševačkoj kovid bolnici: Ovo je razlog

Poslednji izveštaj o preminulima našao se na sajtu Kliničkog centra u Nišu 15. septembra

  • 16
VUCIC KRUSEVAC KOVID BOLNICA

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U prvih 15 dana septembra, u Kovid bolnici u Kruševcu, prema podacima objavljivanim na sajtu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu, preminula su 152 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Poslednji izveštaj o broju preminulih od posledica kovida 19, KC Niš objavio je 15. septembra, a od 16., odnosno od četvrtka, tih brojki nema u dnevnim izveštajima.

Broj hospitalizovanih u ovoj bolnici u četvrtak je iznosio 385, dok je kod 374 pacijenta potvrđeno prisustvo virusa korona. Njih 12 bilo je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazilo se u jako teškom opštem stanju.

Narednog dana bilo je manje hospitalizovanih u odnosu na prethodni dan - 370 pacijenata, a korona je potvrđena kod 351 osobe. Ni u tom izveštaju objavljenom u petak u 16 časova, kao ni u prethodnom, nije navedeno koliko je pacijenata izgubilo bitku sa korona virusom.

Prvog dana minulog vikenda, podaci su pokazali da je 386 pacijenata hospitalizovano u Kovid bolnici u Kruševcu, te da je kod 383 potvrđeno prisustvo virusa kovid 19. Takođe, podataka o preminulima nije bilo.

U nedelju je broj zaraženih koronom u kovid bolnici u Kruševcu nastavio da raste, kada je hospitalizovano 417 pacijenata, od kojih je 393 zaraženo kovidom. Broja preminulih od posledica korona virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije bilo.

Prema najnovijem preseku objavljenom danas u 16 časova na sajtu KC Niš, u kruševačkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 420 pacijenata. Kod 392 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19, ali podataka o preminulima ni u ovom izveštaju nema.

Zbog toga smo se obratili Univerzitetskom Kliničkom centru (UKC) u Nišu sa pitanjima da li to znači da onih koji su izgubili bitku sa koronom nije bilo ili je reč o nečem drugom.

- Na zvaničnom sajtu UKC Niš nema podataka o broju preminulih pacijenata zbog poštovanja odluke da se takvi podaci objavljuju objedinjeno za celu Srbiju, a ne pojedinačno po ustanovama. Nijedna ustanova u Srbiji koja zbrinjava kovid pacijente, ne objavljuje ovaj podatak zasebno - navode iz niškog Kliničkog centra.

Od direktora Kovid bolnice u Kruševcu do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovore zašto je doneta ova odluka.

Inače, podatke o preminulima od posledica kovida u vranjskoj, leskovačkoj, kruševačkoj bolnici, ali i samom niškom Kliničkom centru, UKC Niš objavljivao je mesecima unazad.

Video: Ovo je nova kovid bolnica u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    20. septembar 2021 | 16:57

    Šta se zapravo dešava u toj bolnici? zašto kriju podatke?

  • Ziko56

    20. septembar 2021 | 17:00

    Da bi sakrili nestručnost osoblja. To su ubice ane lekari. Nemaju pojma.

  • Normalno je

    20. septembar 2021 | 17:46

    Da kriju,istina je gorka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA