≫ 

Bujanovački srednjoškolci obeležili Dan mira: "Pokazali da nema mesta ikakvim predrasudama"

Obeležavanje Svetskog dana mira organizovano je od strane učenika pod pokroviteljstvom Grupe 484 i đačkih parlamenata ovih škola

  • 0
Bujanovac, učenici Foto: bujanovacke.co.rs

Učenici bujanovačkih Srednjih škola "Sveti Sava" i "Sezai Suroi" obeležili su danas Dan mira uz slogan "Ujedinjeni možemo sve" i dali dobar primer lokalnoj zajednici.

Kako pišu Bujanovačke, "Zajedno za mir" čulo se u dvorištu Srednje škole "Sezai Suroi" nakon dolaska "Svetosavaca", a današnji dan je simbolično obeležen i puštanjem belih balona.

- Glavni sukobi nastaju zbog političkih izjava. Mi, mladi iz multietničke opštine Bujanovac se trudimo da ne reagujemo na to već da zajedničim snagama menjamo stvari na bolje - kaže Bogdan Matić, predsednik đačkog parlamenta u srednjoj školi "Sveti Sava".

"Zajedno učimo, zajedno radimo", "Mir započinje osmehom", "Ujedinjeni menjamo svet", su samo neke od poruka koje su danas poslali bujanovački srednjoškolci.

- Nama učenicima nije strano da zajednički radimo, da se družimo i da sarađujemo, a kroz današnju aktivnost smo pokazali da nema mesta ikakvim predrasudama - rekla je Blendina Hiseni, učenica škole "Sezai Suroi".

Školska koordinatorka Grupe 484, Aleksandra Bojković rekla je da smatra da se samo poštovanjem i uvažavanjem različitosti kod drugih može postići mir.

-Naši učenici su poslali jasnu poruku mladima i celokupnoj zajednici, a to je da "nema dobrog rata i lošeg mira" i da "mir postižemo osmehom" - kaže Aleksandra, nastavnik medicinske grupe predmeta u školi "Sveti Sava".

Kako je navedeno, obeležavanje Svetskog dana mira organizovano je od strane učenika pod pokroviteljstvom Grupe 484 i đačkih parlamenata ovih škola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA