≫ 

Katica (68) mesečno pređe preko 1.000 km na biciklu: "Vožnju mogu da izjednačim sa potpunom slobodom"

Do mnogih gradova, sela, planina i reka stigla je vozeći bicikl

  • 0
Baka, bicikl, baba, starija žena Foto: Shutterstock

Penzionerka Katica Zivlak (68) iz Kikinde pokretnija je i vitalnija od mnogih penzionerki, ali i znatno mlađih žena i muškaraca. Katica na biciklu mesečno pređe 1.200 kilometara, a dan bez vožnje za nju je nezamisliv.

-Od početka godine, prešla sam 13.500 kilometara. Vožnja biciklom pričinjava mi zadovoljstvo. Uvek sam volela da vozim bicikl. Kad sam otišla u penziju, nastupilo je mojih pet minuta. Prvo sam od tri dobijene plate kupila ovaj bicikl- priča baka Katica za Kurir.

-Bilo bi dobro kad bih imala novi bicikl, ali nisam u mogućnosti da ga kupim - priznaje ona.

Do mnogih gradova, sela, planina i reka stigla je vozeći bicikl.

- Vozila sam do Beograda, Vršca, Bele Crkve, Divčibara, Avale... Što se tiče ovog dela Vojvodine, najviše volim da se vozim od Kikinde do Sente i Kanjiže. S one strane Tise, u Bačkoj, predeli su najlepši. Dok se vozim, uživam u nepreglednim poljima. Vidim rode, čaplje, srne, zečeve... Vožnju biciklom mogu da izjednačim sa potpunom slobodom duha i tela - rekla je baka Katica.

Ovog puta, svoji vožnju je počela sa parkinga fabrike crepa i pločica "Toza Marković". Sa tog mesta je startovala rekreativno - biciklistička vožnja Kikinđana, u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti.

Katica je bila najstarija biciklistkinja, ali i jedna od najbolje opremljenih. Prijatno je iznenadila ostale učesnike, pa i Mladena Bogdana, predsednika gradske Skupštine. Petnaest kilometara duga vožnja do izletišta Simićev salaš za nju je bila laka šala, jer dnevno zna da pređe između 100 i 200 kilometara.

Možda će primer ove kikindske penzionerke opredeliti neke od njenih vršnjaka da se late bicikla, ili na neki drugi način vežbaju.

Video: Pirotski Forest Gamp: Vladimir Savić maratonac i u 78. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA