≫ 

Roditelji u klinču: "3 dece mi je pozitivno, šaljite sve na onlajn!" "Šta, a na stadione da se ide?"

Korona nas je prvo podelila na vakcinisane i nevakcinisane, a sada se stvaranje tabora nastavlja i među roditeljima

  • 80
Deca, škola, maske, učionica, igralište, nastava, razmak, odstojanje, socijalna distanca, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

"Od četvoro dece, troje mi je pozitivno na koronu. Povučeni su iz škole čim se prvo dete razbolelo. Da su išli onlajn, to se ne bi dogodilo."

Ovako se jedna majka oglasila na tekst Telegrafa o koroni koja se opasno uvukla u škole. Iz prosvete stižu vesti da je situacija sve kritičnija, a ni brojke nisu optimistične: raste broj škola koje prelaze na onlajn i predviđanja su da bi u oktobru skoro sve mogle raditi po ovom modelu.

Ova mama navija da tako i bude.

- Prošle godine su svo četvoro išli onlajn, to je bila moja odluka. Troje su prošli sa svim peticama, a najstarije dete, koje je tada bilo sedmi razred, sa jednom četvorkom. Ko hoće da uči, učiće i kući i u školi i u bunkeru - napisala je ova majka.

Ipak, neki drugi roditelji nisu se složili s ovim. "Može onlajn, ali ako će dete da završava školu kod kuće, onda meni i ženi dajte pola prosvetarske plate", revoltirano je poručio jedan tata.

Rasprava se rasplamsala, pa su dva tabora, oni koji su za i oni koji su protiv onlajn nastave, nastavili da se glođu.

"Nastavnici, vi biste da sedite i uživate ispred ekrana" 

 

- Nekako mi se čini da svi ovi prosvetni radnici jedva čekaju da počne škola preko ekrana. Sediš, blejiš, uživaš, ništa ne radiš a platica leže, još ćeš na kraju da mi pametuješ kako dete ne zna dovoljno. Sramota - napisao je on, očigledno bez ikakvog ustezanja.

I sledeći komentar udario je po nastavnicima, sa već izlizanom priču o raspustima i neradu. "Kako se lepo Vi, koje plaćamo mi vredni ljudi Srbije, zabavljate kao deca u obdaništu. Em pola godine imate raspuste, em nemate nikakvu odgovornost, primate platu za nerad a sad još mlatite praznu slamu sa nekim semaforima.", odbrusio je ovaj čitalac.

Nastava u skolama po semafor modelu, 21. septembar, Infografika

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Iz onog drugog tabora, koji nalazi razumevanje za nastavnike, ljute se opet što je sve drugo dozvoljeno, a sedenje u školskoj klupi nije.

- Ne razumem samo jedno, a to je da dozvoljavaju da recimo na derbi utakmici bude 20.000 ljudi. To može, a ne može u odeljenju da sedi 30-tak đaka. Ostaće nam deca nepismena - zavapio je ovaj čovek.

"Toliko smo ocena poklonili da ne treba da vas čudi što vam deca imaju sve petice"

 

A neki treći setili su se kako je bilo u vreme zaraze variola verom, suptilno poručujući da bi vakcina rešila stvar.

- Kad je bila variola, stajali smo u redu od rane zore do ponoći i čekali vakcinisanje. Niko nije ostao nevakcinisan - kratak i jasan je ovaj komentar.

Na to je usledila lavina već dobro poznatih odgovora: "Moju decu niko neće vakcinisati", "Ti upoređuješ variolu sa ovom prevarom, nemoj da si smešan!", "Tada je vakcina rađena na tradicionalan način i farmakomafija nije bila u svim sferama života"...

Među komentarima našao se i po neki stav prosvetara. I ne, oni nisu za rad od kuće.

- Moraću da Vas razočaram. Moje kolege i ja smo toliko ocena poklonili prošle godine, da ne treba da Vas čudi što Vam deca imaju sve petice, posebno ona koja su išla onlajn. Škola je škola i zamene joj nema. Ako deca mogu redovno na trening, mogu i u školu - glasio je jedan od komnetara.

Kako bilo, mere za prelazak na onlajn sada su proširene čak i na niže razrede osnovne škole, pa će se ubuduće odnositi čak i na prvake, a nama jedino ostaje da se nadamo boljim brojkama i da se čuvamo koliko je to u našoj moći.

Video: Brnabić: Radi se na uvođenju kovid sertifikata, odluka za nekoliko dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    22. septembar 2021 | 20:21

    Прваке на онлине? Како је то замишљено? Има ли мозга онај који је то предложио? Ма мотка и то она сви знамо каква у руке и редом по министарству. Па претерасте га бре мајку му више...

  • Светлана

    22. septembar 2021 | 22:08

    Ako vi, previše obrazovana gospodo, mislite da je on line nastava igra i dokolicarenje nastavnika, očigledno da ste samo bezobrazni i neupućeni. Da bi se održao čas potrebno je pripremiti materijal koji ćete prezentovati deci, pregledati sve domaće zadatke, kako bi dobili povratnu i formaciju, ispraviti ih (200 učenika, 10 odeljenja). Ni vikenda nemamo, a pitanja i komentare dece dobijamo i u 1 sat posle ponoći. Rado bi dala ovu platu, posle 34 godine staža za manju uz neki normalniji a manje stresan posao. Svi se razumeju i mešaju u obrazovanje. Izvolite gospodo roditelji, ako mislite da umete bolje da radite ovaj posao, ionako ovde u poslednje vreme nije bitno znanje, bitno je biti bezobrazan i bezobziran i što više podcenjivati i nipodastavati sve što vredi kako bi se prikrila sopstvena nesposobnost i glupost.

  • Majkl Džondar

    22. septembar 2021 | 21:23

    Tekme i veselja samo biju. A školu online. 🥸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA