U ovom gradu u Srbiji đaci uče da voze traktor: Imaju 32 časa prakse, dobijaju dozvolu F kategorije

Đaci u ovoj školi uče da voze traktore kako bi lakše mogli da obrađuju zemlju, što je jedinstven primer u Srbiji

  • 2
Traktor Vladimirec

Foto: Mateja Beljan

U Poljoprivrednoj školi "Radoš Jovanović Selja" u Prokuplju učenici koji se školuju na smerovima rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike i poljoprivredni tehničar tokom svog školovanja imaju i obuku za vožnju traktora.

Za učenike druge godine pomenutih smerova ova obuka počela je pre nekoliko dana i oni sada uče kako da voze traktor što je jedinstven primer u Srbiji, prenosi Niškiportal.rs.

Organizator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Slobodan Krsmanović rekao je da se obuka vrši na najsavremenijim traktorima.

- Naša škola nastoji da učenici steknu što više znanja iz raznih oblasti poljoprivrede. Zbog toga je veoma važno da naši đaci budu osposobljeni i za upravljanje traktorom. Tokom školske godine oni imaju ukupno 32 časa praktične nastave za upravljanje traktorom - kaže Krsmanović i dodaje da ovu obuku vrše licencirani profesori i nastavnici praktične nastave.

Nakon završene obuke učenici dobijaju vozačku dozvolu F kategorije koja je priznata od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Tokom obuke učenicima skrećemo veliku pažnju na poštovanje svih propisa u saobraćaju i pravilno rukovanje poljoprivrednim mašinama kako bi se izbegle saobraćajne nesreće - kaže Krsmanović i napominje da škola ovom obukom i sticanjem F kategorije uštedi mnogo novca roditeljima učenika.

Đaci u ovoj školi uče da voze traktore kako bi lakše mogli da obrađuju zemlju, što je jedinstven primer u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raka

    22. septembar 2021 | 13:42

    Pa to je nekada bilo normalno u svim školama za poljoprivredne tehničare. Svilajnac, Aleksandrovac i Rekovac su imali svoja imanja koja su đaci sami obrađivali u okviru praktične nastave. Kako je sada u tim školama ne znam.

  • Sima

    22. septembar 2021 | 16:39

    Ko nauci da vozi ovo sa slike taj moze i avion da vozi! Ruski traktor t25 napravljen protiv u coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA