Iskoristite predstojeći vikend, biće lepo i toplo, uz temperature do 29 stepeni: Šta nas čeka do kraja meseca

Tokom petka u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26, u Beogradu do 24 stepena

  • 0
Beograd, lepo vreme, jesen

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Iako će u petak ujutro ponegde biti samo dva stepena u nastavku dana biće znatno toplije. Za vikend preko 25 stepeni, u nedelju i ponedeljak do 30. Sledeće sedmice kišovito i osetno svežije, navodi meteorolog Đorđe Đurić na Fejsbuku.

- Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg.

Prvi dan jeseni protiče u znaku prohladnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ipak, toplije je u odnosu na sredu i temperature se ovog poslepodneva kreću od 16 do 20°C, u Beogradu 17°C.

- U petak ujutro veoma hladno, a minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od 2°C na jugoistoku do 10°C na severu Srbije. U južnim i jugoistočnim krajevima ponegde se očekuje i slab prizemni mraz (5 cm iznad tla). U prilog veoma hladnog jutra ići će vedra noć i vedro jutro, pa se očekuje veoma izraženo izračivanje vazduha, samim tim i hlađenje. Severni predeli Srbije, Beograd i Vojvodina imaće nešto toplije jutro u odnosu na ostatak Srbije i to zbog nešto više vioskih oblaka. Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26°C, u Beogradu do 24°C - navodi Đurić.

Za vikend će biti sunčano i još toplije, uz temperature preko 25 stepeni, u nedelju i do 29°C.

I u ponedeljak toplo, ali s kišom

 

Toplo će biti i u ponedeljak, ali uz naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30°C.

Poslednji dani septembra doneće umereno do pretežno oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura biće oko 20°C, a prema trenutnim prognozama sledećeg četvrtka i ispod 20°C.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za poslednjih 10 dana septembra je od 21 do 24°C, navodi Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA