≫ 

Preminula porodilja (23) u Nišu, koja je zbog komplikacija sa koronom porođena carskim rezom

Ona nije imala nikakve pridružene bolesti a zarazila se u devetom mesecu trudnoće

  • 13
Žena, bolnica, devojka, umrla crno-bela Foto - Ilustracija: Pixabay

Porodilja iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje, potvrđeno je za Telegraf.rs. 

- Ta pacijentkinja je primer koliko korona može naglo da se promeni stanje u toj bolesti. Mlada žena, 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mesecu trudnoće nažalost inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez - rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Perišić.

Dodao je da se rodila zdrava devojčica od 3.400 grama.

- Majku smo morali odmah da vratimo u šok sobu, jer joj je saturacija u roku od 15 minuta sa 90 pala na 70 procenata. Ona je sada takođe dobro i ide lagano ka oporavku - naveo je doktor i dodaje da je to primer kako se bolest može naglo pogoršati.

Pored nje u ovoj zdravstvenoj stanovi su hospitalizovane i 2 trudnice. 

Video: Na Institutu za majku i dete, petoro dece na kovid odeljenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    24. septembar 2021 | 12:45

    Da ne bi bilo da ja pisem ono sto ne znam..pisacu Samo o onom sto znam a ostale Nase ljude Po dijaspori bi zamolila da napisu da li se provlaci i Tim zemljama ovoliko slucaja o umrlim trudnicama,porodiljama i bebama te o broju zarazene dece...ja nzm sta Nase zdravstvo radi i sta se desava i da li su ove vesti tacne ili ne ...Sama radim u dijaspori na porodiljskom odeljenju imali smo zarazenih trudnica i porodilja ..svaki slucaj se dobro zavrsio bez ikakvih komplikacija..za Decu retko sta i cujes...Sta je sa nasim zdravstveno sistemom ??? Jel pricamo o istoj bolesti ili je u srbiji zavladao Y-soj koji kosi sve zivo...il nas ovde neko zajebava?? Samo da naglasim Jos jednom Dal je ova vest kao i bilo koja druga do.sad tacna il ne ,ne ulazim u to..ako jeste saucesce porodici ove sirote devojke a ako nije neka ide na dusu svim Neljudima koji ucestvuju u ovome..

  • Rada

    24. septembar 2021 | 11:23

    Doktori,sram vas bilo!

  • kiza

    24. septembar 2021 | 11:09

    Ma da ko god premine zbog nečega odma se to prebaci na preminuo od korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA