≫ 

Direktor KC Niš potresen nakon smrti porodilje (23): "Lekari i sestre su plakali kao kiša"

Prof. dr Zoran Perišić kazao da se stanje preminule naglo pogoršalo sinoć

  • 65
KC Niš, trudnica

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Pixabay

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš, potvrdio je da je porodilja od 23 godine preminula jutros od kovida 19 u toj ustanov i posle ogromne borbe za njen život i nekoliko reanimacija.

- Nažalost, žena od svega 23 godine, koja je iz Pirotskog okruga, naglo se noćas pogoršala, respiratorno se pokvarila, naši lekari morali da se stave na respirator i intubiraju - kazao je za Kurir.

- I pored nekoliko reanimacija tokom čitave noći, ona je preminula. I lekari i sestre, sve osoblje je plakalo ko kiša. Žena je bila potpuno zdrava, pre nego što se zarazila koronom, ali nažalost nije bila vakcinisana - kazao je Perišić i podsetio da je ona pre dva dana porođena carskim rezom.

Kako je rekao, tada se videlo da joj stanje pogoršava. Na svet donela zdravu devojčicu od 3.400 grama.

- Ta pacijentkinja je primer koliko korona može naglo da se promeni stanje u toj bolesti. Mlada žena, 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mesecu trudnoće nažalost inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez - rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Perišić.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ljubiša

    24. septembar 2021 | 12:24

    Švedska ambasadorka reče jutros u jutarnjem programu, da su ukinuli sve mere, a reče i da je 82% Švedjana vakcinisano. E, ali zato smo mi Srbi pametniji od njih. Najzatucani narodi su na Balkanu. Najnepismeniji, isto... ali se zato u sve "razumemo" bolje od drugih, zato i jesmo tu i gde smo.

  • Lami

    24. septembar 2021 | 11:57

    Ma samo bi je vakcina spasla, kako vas nije sramota ja sam 3 prijatelja izgubio i svi su bili vakcinisani!!!

  • Branko

    24. septembar 2021 | 11:30

    Tragedija... Ali kolko me doktori nerviraju, moraju oni da izjave, naredjeno im je, da se spomene da nije bila vakcinisana, prodane duše jedne, jutros pričam sa koleginicom, i ona i muž zaglavili koronu, muž već treću nedelju u bolnici, oboje primili po dve doze, i trebali da prime treću, jedva ostali živi. Tako da se nemojte zavaravati da će vam vakcina bilo šta pomoći, ako je telo slabo, džabe vam deset vakcina. A tražiće vam da toliko primite, ništa ne brinite...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA