≫ 

"Seljanke" ili "Beograđanke" smeće bacile kroz prozor kola: "Prostakluk nema geografsku odrednicu"

Na Instagramu je osvanuo video na kome suvozač baca čašu kroz prozor, a u komentarima ispod snimka ljudi su nagađali odakle su devojke s "manirima"

  • 33
smeće, otpad, snimak Foto: Printskrin/Instagram/moj_beo_grad

Briga o životnoj sredini u kojoj boravimo, njeno održavanje čistom i zdravom, trebalo bi da bude deo osnovne kulture svakog čoveka. Međutim, uvek se nađu pojedinci koji se ponašaju kao da su sami na planeti ili kao da je ona nešto što ne treba da nas zanima.

Primer takvog neodgovornog, a slobodno se može reći i bezobraznog ponašanja, osvanuo je na društvenim mrežama. Naime, na Instagramu je osvanuo video na kojem se vidi kako suvozač iz jednog automobila baca čašu kroz prozor na kolovoz, dok je vozilo u pokretu.

Sudeći po opisu, i autor ovog videa je bio prilično izrevoltiran prizorom koji je usnimio. Kako je naveo, osobe iz belog automobila su i pre toga izbacile kesu punu smeća kroz prozor.

"Pre toga su bacile punu kesu smeća, povodac za psa, gomila salveta i na kraju ovo sa snimka!", navedeno je.

Zbog čega je toliko bilo hitno "instant" se rešiti smeća i otpadaka, baciti ih bilo gde, ostala je misterija. Međutim, evidentno je da ekološki bonton ovim "počiniocima" nešto potpuno strano.

"Seljanke" ili "Beograđanke"

Zbog svega navedenog, nije ni čudo što je video za kratko vreme izazvao lavinu komentara korisnika društvenih mreža. Svi su, očekivano, osudili ovakvo ponašanje, ali je "rascep" nastao oko jednog banalnog "pitanja", te se komentarisanje pretvorilo u raspravu dve strane.

Naime, sve je počelo nizom komentara kako su osobe iz belog automobila "sišle sa čuke", da treba da se "vrate sa pašnjaka sa kojeg su došle" i da su takvo ponašanje "naučile u svom selu". Sa druge strane, pak, odgovarali su da to mogu samo "Beograđanke", da su "plod vaspitanja beogradskih roditelja" i da je to "slika Beograda danas".

Ovakva, pomalo neumesna rasprava, ipak se čini bespotrebnom. Jedna korisnica Instagrama je u komentarima lepo primetila:

"Nevaspitanje, prostakluk i glupost nemaju geografsku odrednicu".

Video: Ova žena s Vračara je s balonima u ruci prišla bačenom smeću pored puta i učinila nas sve ponosnim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. septembar 2021 | 00:15

    Mislim da je pravi termin ulicarke. Da ne vredjamo posten narod u Beogradu i u selu.

  • ne ide to tako

    24. septembar 2021 | 22:14

    I auto i broj tablica jos da vidimo sad nadlezne na djelu.

  • AleksandarRK

    24. septembar 2021 | 21:58

    Ološi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA