≫ 

Ovo je kardiolog koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju: On je lekar za srce, dušu i život

Dr Mitrović je doktor velikog srca koji smatra da lekar mora biti iskren, da je život srce i da svi treba da se trudimo da živimo što ispunjeniji život

  • 4

Dr Predrag Mitrović omiljen je doktor među pacijentima i lekarima. Specifičan, svoj, blag, a pre svega stručan. Pacijenti u njegovu ordinaciju ulaze i izlaze sa radošću. On je student teologije i smatra da bi neka teološka mišljenja trebalo uvesti u medicinu. Verujuć je čovek i to mu, kako kaže, pomaže da razume ljudsku dušu i da je leči zajedno sa telom.

- Pacijent ne sme da oseti loše raspoloženje lekara ili njegovu nervozu. Čovek je i telo i duša. Doktori i to treba da imaju na umu - poručuje prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog Urgentnog centra Srbije.

Želeo je da bude kardiohirurg, al pošto nije mogao da podnese teškoće rascepa ljudskog organizma opredelio se za kardiologiju, a sada i teologijom pokušava da bude što bolji lekar.

Snimajući emisiju "Reportaža" proveli smo jedan dan sa ovim divnim čovekom. Bili smo sa njim u bolnici, crkvi i u knjižari, jer u slobodno vreme dr Mitrović piše knjige pokušavajući da na taj način odmori i zaleči i svoju dušu. Njegov poslednji roman nosi naziv "Pun pansion". Tvorac je i muzikoterapije na našim prostorima, komponuje i izvodi svoju muziku.

U videu na početku teksta upoznajte doktora koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju.

Video: Poslednji lovac na poskoke: Strah je pregolem, a kada te zmija ujede suze same idu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    26. septembar 2021 | 14:42

    Bravo doktore, posto sam kao kardioloska sestra otisla u penziju, i radila sam sa divnim kardiologom koga su pacijenti ali i medicinske sestre obozavale. Moj sin je kardiolog takodje, i mislim da je dobar kardiolog. Zao mi je sto nisam mladja i da radim i budem deo Vaseg tima. Svaka cast doktore, zelim Vam zdravlje, srecu i dug zivot.

  • Zax

    26. septembar 2021 | 16:18

    Pa ovo je bas lek I za moju I trebalo bi za svaciju dusu. Prosto ne mogu da verujem da sam naisao na clanak bez krvi, klanja, ubijanja, mrznje, suicida, atentata, lopovluka, razvrata, prostitutki, skupih stanova (gajbi), zestokih automobila I momaka. Svaka cast za prilog. Da se jednom u ovoj zemlji punoj svega prethodnog pohvali I dobar covek I dobar strucnjak. Da je toga vise, takvi bi ubrzo I postali uzor svima I mladima narocito. Ovako imamo sta imamo. Jos jednog bravo za prilog!!!

  • Daliborka Rogac

    26. septembar 2021 | 16:50

    Divna prica,o ovakvim i slicnim ljudima moralo bi se vise pisati i pricati. Jer oni imaju sta da kazu a i zasluzuju to. Neka ga Bog cuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA