≫ 

"Plašim se da me ne ubodu nožem negde gde niko ne vidi": Žrtva vršnjačkog nasilja iz Male Krsne živi u strahu

Plaši se da je ne ubiju, da će da je tuku opet, a da ona neće moći da pobegne, priča za Telegraf majka Slavica

  • 27
Vršnjacko nasilje škola Mala Krsna majka Slavica Dimkovski

Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva, os-djjaksic.rs

Ćerka je fizički bolje. Pomalo jede na slamčicu, a pomalo žvaće, trudi se. Ali, psihički je jako loše. Ima košmare. Svašta mi priča.

Ovako za Telegraf govori Slavica D, zabrinuta majka iz Male Krsne koja sa svojom trinaestogodišnjom ćerkicom prolazi kroz traume vršnjačkog nasilja. Njeno dete je 16. septembra doživelo stravičan napad dve devojčice koje su samo godinu dana starije od nje.

Sve je počelo provokacijama i ružnim rečima, a onda su je te učenice sačekale posle škole i brutalno pretukle. Devojčica je pokušala da pobegne, ali su je sve vreme, putem od 300 metara, konstantno šutirale, čupale i polivale sokom. Zadobila je ičašćenje vilice, zbog čega i dalje pomalo jede na slamčicu, a nedavno se vratila u školu.

- U školu ide sa strahom. Priča mi kako se plaši da je ne presretnu i ne izbodu nožem negde gde niko ne vidi. Plaši se da je ne ubiju, da će da je tuku opet, a da ona neće moći da pobegne. Ovo je sve jako teško. Ja je dovozim i odvozim iz škole, a devojčice koje su je napale i dalje ne idu u školu - priča majka Slavica za Telegraf.rs.

Najveći problem je što roditelji nasilnih devojčica, kako kaže, neće da sarađuju. Slavica je odmah posle napada otišla kod roditelja te dece da pita zbog čega su to uradile, nakon čega je jedna od devojčica, ispričala je ona, "počela da joj se unosi u facu, a majke su rekle kako njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće".

- Juče je otac jedne od devojčica stao ispred traktora mog supruga i počeo da ga snima. Provocirao ga je, ali moj suprug je ostao hladne glave. Posle smo išli u policiju da to prijavimo, ali rekli su nam da snimanje nije zabranjeno. Da li su posle ipak išli da ga opomenu, to ne znamo - kaže Slavica D.

Njena ćerka je, priča, sitnija devojčica, povučena i tiha. Nežna je i osetljiva, pa je sve što je doživela zaista velika trauma za nju. Ipak, tvrdi Slavica, ona nije jedina žrtva nasilne dece u školi.

- U naselju ima divne dece, lepo vaspitane, dobre. Ali, ima i jedna grupa problematičnih đaka koji se bave iznudom novca u školi, psihičkim i verbalnim maltretiranjem - ističe Slavica.

Inače, direktorka je za Telegraf odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ"Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

Video: Katarina o vršnjačkom nasilju: Prijavite nasilnika, nemojte ćutati

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    27. septembar 2021 | 15:41

    Ljudi moji, ovde posla koliko hoćeš. Tužilaštvo će se divno pozabaviti. Zaštite devojčicu, porodicu. A, nasilnog tatu od ćerke monstruma kao i mame pod hitno na prinudni rad jer vape za prevaspitavanjem. Ovo je bruka i sramota!!!! STOP NASILJU, STOP!!!!

  • Tanja

    27. septembar 2021 | 16:16

    Terajte te dve klinke nasilnice u popravni dom ODMAH.Ko je za?

  • Milan

    27. septembar 2021 | 16:22

    Hocemo fotografije nasilnica da znamo ko su i da ih pratimo, da i one ne mogu da žive od straha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA