≫ 

Stotine Užičana na biciklama kroz najlepši deo grada: "Ovo ne treba da bude kraj, već početak"

!Želeli smo da ih malo odvojimo od računara i mobilnih telefona i da na vrlo kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme"

  • 1
Biciklističke aktivnosti Užice Nedelja evropske mobilnosti

Foto: Rina

Ere su pokazale da je u zdravom telu najbitniji zdrav duh. Nekoliko stotina Užičana uzrasta od sedam, pa do osamdesetsedam godina selo je na bicikle, provozali se i na taj način uzeli učešće u Evropskoj nedelji mobilnosti koja propagira bezbedno pešačenje i vožnju bucikla umesto automobila.

Biciklistička vožnja od Gradske plaže do Staparske banje još jedna je od aktivnosti koju je grad Užice organizovao u saradnji sa Biciklističkim klubom “Era”, Komunalnom i Saobraćajnom policijom i volonterima Crvenog krsta, a uz poklone koji su obezbedili grad i Agencija za bezbednost saobraćaja vožnja je protekla u najboljem redu na zadovoljstvo velikog broja dece koja su učestvovala.

- Ovo je još jedna od aktivnosti u Evropske nedelje mobilnosti kojom završavamo njeno obeležavanje. Ipak ponoviću ovo ne treba da bude kraj, već početak i broj dece koji je danas došao treba da nam posluži kao primer, da svi koristimo bicikle i idemo peške na posao, a što manje koristimo automobile. Ovu stazu treba maksimalno koristiti, a mi ćemo se truditi da je održavamo i da ona bude na usluzi svim sugrađanima - rekao je član Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković.

Kao i mnogo puta do sada Biciklistički klub “Era” uzeo je učešće pa su mladi iz kluba, sada već reprezentativci, bili na čelu kolone koju je činilo više od 70 učesnika.

Po rečima Nenada Milivojevića iz BK “Era, suorganizatora manifestacije cilj je bio pokrenuti što više dece i mladih.

- Želeli smo da ih malo odvojimo od računara i mobilnih telefona i da na vrlo kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme. Pritom smo vodili računa i o njihovoj bezbednosti pa smo decu iz Krčagova, kojih je bilo najviše, proveli kroz grad uz pomoć Komunlane i Saobraćajne policije. Drago mi je što imamo ovoliki broj učesnika, ali se nadam da će i profesori fizičkog vaspitanja iz drugih škola u gradu sa svojim učenicima, mnogo aktivnije učestvovati u ovakvim događajima.

Po rečima Vladimira Aničića, profesora fizičkog vaspitanja iz OŠ “Slobodan Sekulić” odakle je došlo više od 50 učenika, deca su sa zadovoljstvom prihvatila poziv.

- To je, pre svega, rezultat razgovora sa njima, svesni su da je vožnja bicikla veoma bitna za njihovo zdravlje i pravilan razvoj, ali i da na taj način i sami utiču na očuvanje životne sredine.

Grad je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja obezbedio i adekvatne poklone za sve učesnike, kacige, rukavice, opremu za bicikle .

Evropska nedelja mobilnosti u Užicu je obeležena brojnim aktivnostima, a biciklističkom vožnjom od Gradske plaže do Staparske banje i zvanično je završena. Ipak, po obećanjima nadležnih edukacija dece i mladih o zdravim stilovima života biće nastavljena kroz nove aktivnosti koje će biti organizovane u narednom periodu.

Video: Od vratolomija koje izvode ovi klinci na bajsevima bukvalno će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA