≫ 

U kovid bolnici na Mišeluku preminuo mladić od 26 godina

U toj kovid bolnici trenutno se nalazi 450 pacijenata, od kojih je 31 na respiratoru

  • 14
Doktori, pacijent, bolnica, bolnička soba, zaštitno odelo, rukaviice, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da na jednog vakcinisanog pacijenta na intenzivnoj nezi, a to su uvek starije osobe sa već nekim pridruženim bolestima, dolazi 10 nevakcinisanih bez ikakvih ranijih oboljenja.

- Skoro dve trećine pacijenata su osobe mlađe od 50 godina i to mahom nevakcinisane. Na odeljenjima intenzivne terapije praktično imate na jednog vakcinisanog pacijenta deset nevakcinisanih. Čak i taj jedan vakcinisani je skoro uvek starija osoba sa pridruženim bolestima koje su mu već iskompromitovale imuni sistem - kaže Gojković.

- Nažalost, nama su na respiratoru osobe u tridesetim godinama, a imali smo u ponedeljak i slučaj da je preminuo mladić rođen 1995. godine koji nije bio vakcinisan. To mora da se kaže, moraju svi da shvate, niko ne može da pobegne od virusa - naveo je Gojković.

On je, uz ponovni apel građanima da se vakcinišu, naveo da vojvođanske zdravstvene ustanove i dalje pretežno rade redovno i da je objekat na Mišeluku opravdao svoje postojanje, prenosi portal 021.rs.

Međutim, kako je dodao, ukoliko se nastavi priliv ovolikog broja obolelih, neki objekti će morati da budu prebačeni u kovid sistem, zbog čega će biti otkazivanja redovnih operacija i rada medicinskih ustanova.

U kovid bolnici na Mišeluku trenutno nalazi 450 pacijenata, od kojih je 31 na respiratoru. Takođe, u opštim bolnicama u Vojvodini se nalazi još određen broj pacijenata sa blažom kliničkom slikom, ali su najteži slučajevi na Mišeluku.

U Vojvodini je, prema poslednjim podacima, više od 18.200 obolelih, od koji je nešto više od 4.500 iz Novog Sada. Danima unazad se dnevno u pokrajini kovid utvrdi kod više od 1.000 ljudi, od kojih su 200 do 300 njih u Novom Sadu.

Kažimo i da Klinički centar Vojvodine od početka epidemije pre skoro 19 meseci ne iznosi podatke o broju preminulih, kao ni podatke o tome koliko je pacijenata otpušteno sa lečenja ili primljeno.

Video: Na Institutu za majku i dete, petoro dece na kovid odeljenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    28. septembar 2021 | 16:04

    nevakcinisan nevakcinisan nevakcinisan nevakcinisan nevakcinisan nevakcinisan dokle vise???

  • rade

    28. septembar 2021 | 18:40

    zašto ne lečite ljude najnovijim protokolima, gde je uvezeni Trampov lek, šta radite bre ljudi!

  • Dejan

    28. septembar 2021 | 16:42

    Od cega??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA