≫ 

Jovanović posle rekordnog broja obolelih: "Kritična situacija, mora nešto da se preduzme"

Virusolog prof. dr Tanja Jovanović očekuje novi sastanak Kriznog štaba

  • 5
Tanja Jovanović RTS Printscreen

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 26.292 osoba, od kojih je pozitivno 8.467 dok je, nažalost, 45 osoba preminulo. Na respiratorima je 251 pacijenata.

Ovo je ubedljivo najveći broj zaraženih od početka epidemije. Oboren je neslavni rekord od 1. decembra 2020. godine kada je u jednom danu prebrojano 7.999 pozitivnih kovid testova, prenosi Blic.rs.

Virusolog i članica Kriznog štaba prof. dr Tanja Jovanović kaže da imamo rekordni broj zaraženih.

- Mi svi željno iščekujemo da imamo taj sastanak Kriznog štaba i da diskutujemo o trenutnoj situaciji kako bismo odlučili šta dalje. Da li da idemo sa propusnicama ili ne. Ja ne bih prejudicirala, sačekala bih pre nego što bi bilo koji komentar dala - kazala je prof. dr Tanja Jovanović i dodala:

- Vidimo da je kritična situacija i da mora nešto da se preduzme. Mere postoje, pa kad bi se samo one poštovale bilo bi mnogo bolje. S obzirom na to da se one ne poštuju onda ne znam šta da kažem. Bez obzira koje mere da se uvedu ako se ne poštuju onda je to potpuno besmisleno - zaključila je ona.

Prof. dr Tanja Jovanović ističe da se nada da će ova pitanja biti pomenuta na najavljenoj sednici Kriznog štaba, ali se još ne zna kad će se ona održati.

Podsetimo, da je juče od ukupno 20.561 testiranih, njih 6.736 je bilo pozitivno, dok su nažalost u istom danu 46 osobe preminule. Na respiratorima je bio 225 pacijenta.

Video: Vesić: Grad se ne meša niti ima pravo da se meša u odluke Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    28. septembar 2021 | 17:04

    Proslo leto prosli odmori sad udri po ledjima... to milicijo hapsi...

  • Sanja

    28. septembar 2021 | 18:29

    Zatvarajte svadbe sve sad radi korone punolestva vi pustili sve velike skupove a korona bukti ovaj viken svadbi ima puno sve zatvarajte.

  • haj

    28. septembar 2021 | 18:14

    pa pir sve trpi dase napiše ni jedan nema daje zaražen koronom kad korona ne postoji samo vakcina je u pitajnnju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA