≫ 

Železnička stanica Ovčar Banja na meti vandala po drugi put: Tokom noći razbijena stakla

Ovo je drugi put od početka rekonstrukcije da je zgrada oštećena

  • 1
Pesnica, razbijeno staklo Foto: Shutterstock

Železnička stanica Ovčar Banja noćas je bila na meti vandala koji su oštetili objekat i razbili nova stakla na zgradi. To je drugi put da je stanična zgrada oštećena od početka rekonstrukcije.

"'Infrastruktura železnice Srbije' naoštrije osuđuje vandalski čin koji se noćas dogodio u železničkoj stanici Ovčar Banja, čija je rekonstrukcija u završnoj fazi i od nadležnih organa očekujemo da se počinioci u najkraćem roku pronađu. 'Infrastruktura železnice Srbije' daće punu pomoć i podršku nadležnim organima da se počinioci što pre otkriju i privedu", navedeno je u saopštenju.

U trenutku kada je zgrada, koja je bila potpuno ruinirana, napuštena i uništena, u fazi rekonstrukcije, ovakav čin divljaštva za svaku je osudu i ne može da ima apsolutno nikakvo opravdanje.

Železnička stanica u Ovčar Banji pune 43 godine, od kako je izgrađena do sada, nikada nije bila rekonstruisana, a deceniju i po u njoj nije bilo železničkog osoblja ni čuvarske službe.

"Sada, kada je konačno sređujemo i gradimo nakon više od četiri decenije, neko sebi daje za pravo da ruši jedan od budućih najlepših objekata u Ovčar Banji! Stanica koja će biti uređena, u kojoj će biti i železničari, i čuvarske službe, sa video nadzorom. Ovakve stvari nekažnjeno ne smeju da se događaju", saopšteno je iz "Infrastrukture železnica Srbije".

"Ovo niti je prvi, a teško da će biti i poslednji put da se železnička imovina i objekti uništavaju. Takve slučajeve već imamo i na objektima koji pripadaju pruzi za velike brzine, čija je izgradnja takođe u završnoj fazi. 'Infrastruktura železnice Srbije' čini sve što je u našoj moći da to sprečimo i vandalizmu stanemo na put, a u tome očekujemo punu pomoć, podršku i saradnju i svih državnih organa", dodali su.

Video: Uhvaćen: Policija našla Avganistanca koji je lomio krst na spomeniku Stefanu Nemanji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    8. oktobar 2021 | 19:37

    Tolike pare se utrose,a ne stavese kamere!!! Omladina je postala nemoguca,sve unistava jer su potpuno nezainteresovani za bilo sta!! Naravno,ne svi ali velika vecina!!! Kadavse nadje pocinilac,pravolinijski na drustveno koristan rad pa da vidimo da li ce neko opet da unistava! Ovako,znaju da ce proci nekaznjeno i bas ih briga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA