≫ 

Uznemirujući snimak s gradilišta u Zrenjaninu: Radnici deru životinju, oglasila se firma

Iz kompanije Linglong navode da su uputili svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta

  • 54
Mačka, Linglong, Kinezi, radnici, Zrenjanin Printskrin: Twitter/Shmeergla

Radnici kineske firme Linglong u Zrenjaninu snimljeni su kako na gradilištu deru životinju, a uznemirujući video je tokom jučeranjeg dana deljen putem svih društvenih mreža.

Dok su jedni tvrdili da kineski državljani deru ubijenu mačku, drugi su bili ubeđeni da je reč o zecu.

Posle skandaloznog snimka koji je uzdrmao javnost, oglasila se i kompanija koja je navela da na snimku nije ubijena mačka, već ulovljeni zec, a da su radnici su otpušteni.

               

- Tačno je da je pomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača, zaduženog za izvođenje radova na izgradnji fabrike. Takođe, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimka već ulovljeni zec, a ne mačka, kog je neko od lokalnih stanovnika doneo radnicima. Nakon pribavljanja činjenica o tome šta se tačno desilo, kompanija je uputila svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta.

Stav kompanije je da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su briga o životnoj sredini i životinjama jedan od glavnih postulata u našem poslovanju. Kompanija Linglong će nastaviti da brine o zajednici u kojoj posluje, trudeći se da se ovakve situacije više ne ponavljaju - navodi se u saopštenju kompanije.


Ovim povodom oglasilo se i udruženje za zaštitu životinja "Beta Zrenjanin".

- Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok... malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. veku. Bez obzira na njihove životne navike i ishranu, neophodno je da, dok su u našoj zemlji, poštuju zakone naše zemlje! Sve drugo je nedopustivo. Pozivamo nadležne da reaguju, da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona, policija da uhapsi počinioce, jasno su snimljene dve osobe, mogu se identifikovati i privesti a potom osuditi za ovaj gnusan čin. Zakon o dobrobiti životinja je jasan. Moramo se izboriti da počne da se primenjuje - naveli su iz Bete.

Video: Volonteri spasili štene koje je bilo zaključano dva meseca u stanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. oktobar 2021 | 18:43

    Za gulaš. Odjednom ste svi fini i gadite se. Licemeri. A 29. Novembra rokate po kuvanoj rakiji i masovno koljete svinje.

  • Milan

    12. oktobar 2021 | 17:39

    A kad kupite mesu u prodavnici ili mesnici mislite da ih tamo ne deru. Nego mise meso samo dođe pečeno na sto.

  • samo kazem

    12. oktobar 2021 | 17:15

    Samo se vi"građani"zgražavajte i isćuđavajte,a pitaću vas šta ćete raditi kad vama i vašima na selu zabrane pečenje rakije,svinjokolj svinja,prasića,jagnjića...i svih domaćih životinja pozivanjem na prava životinja!Psa koji vas ujeda za nogu šutnite-ako smete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA