≫ 

Ljubiši medvedi zaklali šest ovaca: "Našli smo tragove, razvalili su štalu"

Meštani su do te mere nezadovoljni da protestuju prema "Srbijašumama" koje okrivljuju za dovođenje divljih životinja na tu lokaciju

  • 0
Medved Foto-ilustracija: pixabay.com

Sve učestaliji napadi medveda u pod Golijskim selima, mesecima unazad meštane ostavljaju u strahu brinući se za svoje živote. Nedavni slučaj napada dogodio se u domaćinstvu Ljubiše Stojkovića u selu Brusnik, kada su dva medveda zaklala dve ovce, a jednu pojeli u štali, dok su tri odvukli i ne zna im se dalji trag, a pričinjena veća materijalna šteta na objektima.

Meštani su do te mere nezadovoljni da protestuju prema "Srbijašumama" koje okrivljuju za dovođenje divljih životinja na tu lokaciju, prenosi RINA.

Oni traže da "Srbijašume" "ograde životinje koje su tu doselili."

- Najbolje bi bilo da ih drže na Avali jer bi tamo bili najkorisniji i najbliži onima što ovo smišljaju. Decu ne smemo da pustimo napolje, idemo naoružani kao da je rat. Pozivamo nadležne da nešto preduzmu i zaštite nas od 'ovih' iz 'Srbijašuma' iz Beograda - poručuju meštani podgolijskih sela.

Nedavno je, na Goliji takođe, za "dlaku" izbegnuta tragedija u ataru sela Devići, kada je starijeg čoveka dok je vraćao ovce sa ispaše napao medved.

- Stric je oko pola sedam skupio stado i krenuo ka kući, kada je ugledao stravičan prizor. Mečka je bila ispred njega i jela zaklano jagnje iz stada koje on nije ni primetio kad ga je napala i odvojila. Ostao je zatečen, a medved je vrlo brzo i njega primetio - ispričao je tada za RINU njegov sinovac Ratko Polovina.

Kako kaže, njegov stric je potrčao koliko ga noge nose ne misleći ni na stado koje se vrlo brzo razbežalo, samo da bi izvukao živu glavu.

- Čim ga je primetio, medved je krenuo za njim. U tim momentima čovek dobija očigledno neku nadljudsku snagu i nekako je uspeo da mu pobegne, jer da ga je dohvatio ko zna šta bi sve bilo. Stric je prošao bez povreda, ali je pod velikim stresom, jer je i sâm svestan u šta je moglo da se pretvori obično predvečerje i čuvanje ovaca - zaključio je Polovina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA