≫ 

Detaljna prognoza do kraja meseca: Izdržite još malo, sledi otopljenje. Evo kad se vraća 20 stepeni

Koliko će snažan taj hladan front zaista biti još ostaje da se vidi, jer do te promene ima preko 5 dana

  • 0
Beograd, Srbija, ljudi, šetnja, lepo vreme, ilustracija

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pravo jesenje vreme pratilo nas je kroz ovu sedmicu, pa nas i danas i u subotu očekuju niske temperature. Sutra će doći do prestanka padavina, a u nedelju nas čeka blago otopljenje uz veći maksimum temperature. Jutra će biti hladna do kraja vikenda. A potom slede dobre vesti.

Meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu objavio kakve nas vremenske prilike očekuju.

- Danas i u subotu preko reigona će i dalje strujati relativno hladan vazduh sa severa, dok će pod uticajem ciklona nad najvećim delom Srbije, Crne Gore i Makedonije biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, dok će na planinama preko 800 metara nadmorske visine biti susnežice i snega. Pretežno oblačno, ali suvo, ili uz slabu kiše biće nad većim delom Vojvodine, istoka Hrvatske i delova središnje BiH gde će takođe preko 800 metara nadmorske visine biti slabog snega - napisao je Čubrilo.

- Nad ostalim delom regiona malo do umereno oblačno uz sunčane intervale i suvo. U kopnenim predelima vetar slab do umeren, severni, a duž većeg dela obale jaka i vrlo jaka bura. Dnevni maksimum od samo oko +6 na krajnjem jugoistoku Srbije do oko +13 nad jugozapadom Hrvatske. U subotu posle podne postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti nad celim regionom.

- U nedelju uz jačanje anticiklona posle hladnog i mestimično maglovitog jutra tokom dana pretežno sunčano i malo toplije uz dnevne maksimume od +11 do +17 stepeni Celzijusa. Nad velikom delom regiona biće uslova za prizeman mraz, a ponegde će biti mraza i na 2m visine, posebno tamo gde noć bude vedra uz pojavu magle - kaže Čubrilo, i dodaje:

- Od nedelje se računa na dalje otopljenje jer će preko anticiklona koji će se nalaziti nad našim delom Evrope ka prostranom ciklonu sa centrom and Velikom Britanijom strujati topao vazduh. Biće uglavnom sunčano uz dnevne maksimume od +15 do +21, a ponegde i do +23 stepena Celzijusa. Jutra će biti i dalje hladna i maglovita, ali uglavnom bez pojave mraza. Magla će se samo ponegde duže zadržavati.

- U večernjim časovima hladni front pomenutog ciklona koji će doneti jače, ali prolazno, naoblačenje, kišu, zahlađenje i jak severozapadni vetar. Koliko će snažan taj hladan front zaista biti još ostaje da se vidi, jer do te promene ima preko 5 dana. Već od 25. oktobra bi uz hladna jutra tokom dana ponovo bilo sunčano i toplije uz prijatne jesenje temperature koje bi se mogle zadržati i do kraja meseca.

- Sumirano, do nedelje i dalje vrlo hladno, na jugoistoku regiona uz padavine, zatim toplije, prolazno pogoršanje oko 23.10. ali do kraja meseca generalno prijatno, jesenje, vreme - zaključuje Čubrilo.

Video: Otkrivamo kako se pravi vremenska prognoza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA