≫ 

Kako izgleda obuka za prijem u Žandarmeriju: Kandidati se probijaju kroz blato i vatru

General Luković je istakao da sam broj kandidata koji su do danas ostali na obuci, govori o ozbiljnosti državnog vrha i zahteva ministra unutrašnjih poslova da se podignu standardi za prijem i uopšte rad u specijalnoj i posebnim jedinicama

  • 8

Komandant Žandarmerije Dejan Luković obišao je danas polaznike selekcione obuke za prijem u Žandarmeriju, kao i starešine i instruktore koji izvode obuku u nastavnom centru „Jasenovo“.

Nepristupačno šipražje, voda i vatra. U tom grotlu snalaze se mladi koji pohađaju obuku, dok se sa svih strana čuje strahovita pucnjava.

Ovo je test koji treba da polože da bi služili MUP-u na najvažnijim zadacima.

Ali njima to ne pada teško - oni pevaju rodoljubive pesme dok ih od blata čiste ogromnim šmrkom vode.

Ledeni potok, blato u kom se valjaju i plamen koji im gotovo dodiruje lice, za njih su samo početak obuke u poslu kojim će posvetiti život.

Luković je starešinama, instruktorima i polaznicima obuke preneo pozdrave ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina, kao i njegovu poruku da će se u narednom periodu viđati prilikom posete jedinicama ali i tokom izvršenja zadataka, saopštio je MUP.

Od početka selekcione obuke, 26. septembra ove godine do danas, od 120 kandidata,njih 11 se bore da uđu u sastav ove posebne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

General Luković je istakao da sam broj kandidata koji su do danas ostali na obuci, govori o ozbiljnosti državnog vrha i zahteva ministra unutrašnjih poslova da se podignu standardi za prijem i uopšte rad u specijalnoj i posebnim jedinicama.

Ministarstva, koje obavljaju najsloženije bezbednosne zadatke. Takođe, komandant je istakao da je selekciona obuka samo jedan od mnogih segmenata koje kandidati prolaze kako bi zaslužili da sa ponosom nose uniformu i oznake Žandarmerije.

Video: Čulo se do Kosova: Pripadnici žandarmerije pozdravili Vučiča svojom himnom Hriste, Bože

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundova osveta

    15. oktobar 2021 | 18:12

    To je ovako za kamere.U stvarnosti rade ljudi koji su bili osudjivani prekrsajno i krivicno, kao i oni koji su clanovi politickih stranaka, sto je zabranjeno.Clanovi bilo kojih politickih stranaka po zakonima u Srbiji ne mogu da budu deo vojske i policije.

  • Nbg

    15. oktobar 2021 | 17:23

    Ministra Vulina..

  • Boban

    15. oktobar 2021 | 19:14

    Ne kapiram u cemu je tu fora, vuces se po tom blatu vamo tamo kao vezbas a na kraju odes na ratiste neko ispali i ubije te zalutali metak a ti pola zivota se vukao po vodi i blatu da bi vezbao.... Razumem da je fizicka kondicija potrebna ali ona se moze postici i na druge nacine..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA