Bolne reči Sandrine mame, palčice koja se bori za život: Bespomoćne smo, same, prepuštene sudbini

Sandra ona pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja

  • 0
Sandra Đurić iz Smederevske Palanke, bolesna devojčica Foto: Privatna arhiva/Ustupljeni materijal

"Mnogi ne znaju kakva je bol u srcu, kada ste bespomoćni, nemoćni, kada su vam vezane ruke, ne možete da pomognete svome detetu i to traje godinama unazad. Gledate njeno lice sa suzama u očima i kada vas pita "Mama, kada će meni biti dobro, kada ću ja moći da živim normalan život bez bola, gušenja, alergija?". Njene reči mi cepaju srce. Bespomoćne, same, prepuštene na milost i nemilost sudbine. Ostaje nam nada i vera u Boga da će doći i taj dan, da ću moći reći "Ćeri, ozdravila si, prošle su sve tvoje muke", potresan je status Silvije, mame Palčice iz Smederevske Palanke Sandre Đurić (16).

Sandra je od 10. oktobra u Tiršovoj, smeštena je tamo zbog napada gušenja. Ona pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja.

Kako je rekla njena mama Silvija tada za Telegraf, sve se odigralo brzo, kao i uvek. Legle su da spavaju, a onda se probudila boreći se da udahne. "Voda joj se nakuplja u plućima i životno je ugrožena. Svesna je svega. Plače, ali se ne da", rekla je Silvijina mama.

Silvija ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku, pa zbog toga žive u velikoj nemaštini, od dana do dana, jedva spajajući kraj s krajem. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Čeka se trenutno genetička analiza da bi se videlo koja bi joj biološka terapija najbolje odgovarala. Ova analiza čeka se i do godinu i po dana, ali Silvija kaže da su dobili obećanje da će u njihovom slučaju biti brže, pa je zato počela da skuplja novac jer su te terapije, koje će najverovatnije morati da primi u inostranstvu, jako skupe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by pomozimo sandri djuric (@pomozimo_sandri_djuric)

- Zato sam sa prijateljima pokrenula akciju da se pomogne Sandri. Bolest toliko brzo napreduje da se plašim da ne izgubimo još vremena na kasnije prikupljanje novca. Pored finansijske pomoći, potrebna nam je i pomoć u lekovima i namirnicama - rekla je Silvija ranije za Telegraf.

Potrebni su lekovi zoloft, jurineks, kalijum alfa d3, bioderma krema i ulje, voltaren gel, naturopleks za urinarne infekcije, noplaza za želudac, magnezijum direkt.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Sandra Đurić (16), palčica iz Smederevske Palanke bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA